AcuCorts läkemedel ISICORT® är godkänt för behandling av COVID-19

| 3 februari, 2021 | 0 kommentarer

AcuCort AB (Spotlight Stock Market: ACUC) meddelar idag att det svenska Läkemedelsverket har beviljat bolagets läkemedel ISICORT® indikationen – behandling av patienter med COVID-19 som behöver syrgasbehandling.

AcuCort AB (Spotlight Stock Market: ACUC) meddelar idag att det svenska Läkemedelsverket har beviljat bolagets läkemedel ISICORT® indikationen – behandling av patienter med COVID-19 som behöver syrgasbehandling.
I oktober 2020 erhöll ISICORT® marknadsgodkännande i Sverige för bland annat indikationerna, allergiska reaktioner inklusive akuta allergiska reaktioner, krupp samt illamående och kräkningar vid cellgiftsbehandling. Baserat på publicerade positiva resultat från behandling av patienter med COVID-19 med dexametason har AcuCort ansökt om och nu fått beviljat en utökning av indikationsområdet med – behandling av coronavirussjukdom 2019 (COVID-19) hos vuxna och ungdomar som behöver kompletterande syrgasbehandling.
– Det är mycket glädjande att Läkemedelsverket så här snabbt har godkänt ISICORT® för behandling av COVID-19 patienter. Beslutet innebär att sjukvården kommer att ha möjlighet att behandla patienter under syrgasbehandling med vårt läkemedel ISICORT®. COVID-19 indikationen kommer också att finnas med i våra kommande ansökningar om marknadsgodkännande på fler marknader. Det positiva beslutet styrker oss i våra partnerdialoger och ansträngningar att kommersialisera ISICORT®. Dessa aktiviteter fortgår som planerat, säger Jonas Jönmark, VD för AcuCort AB.
ISICORT® är en patenterad, tunn, snabblöslig och användarvänlig munfilm. Den snabblösliga munfilmen innehåller glukokortikoiden dexametason som är en välkänd, välanvänd och väldokumenterad anti-inflammatorisk substans.

Denna information är sådan som AcuCort AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU nr 596/2014). Informationen lämnades, genom angiven kontaktpersons försorg, för offentliggörande 2021-02-03 22:42 CET.

För ytterligare information, vänligen kontakta
Jonas Jönmark, VD, AcuCort AB
Telefon: 070 365 5400
E-post: [email protected]

Om AcuCort AB (publ)AcuCort utvecklar och kommersialiserar ISICORT®, en ny snabblöslig munfilm att lägga på tungan, baserad på en välkänd kortisonsubstans – dexametason. ISICORT® är en smart produkt i en ny, innovativ, patenterad och användarvänlig administrationsform i första hand för behandling av svåra och akuta allergiska reaktioner, krupp hos barn och illamående och kräkningar vid cellgiftsbehandling. Den bioekvivalensstudie som ligger till grund för ansökan om marknadsgodkännande i Europa är genomförd med positiva resultat och en nationell ansökan har godkänts av det svenska Läkemedelsverket i oktober 2020. Sammantaget stärker det bolagets bedömning att tiden fram till kommersialisering av ISICORT® kan vara relativt kort. AcuCort (kortnamn: ACUC) är noterat på Spotlight Stock Market. Besök gärna www.acucort.se.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *