Addtech förvärvar Allied Insulators Ltd

| 1 augusti, 2022 | 0 kommentarer

Addtech Energy, ett affärsområde inom Addtech-koncernen, har idag tecknat avtal om att förvärva 100 procent av aktierna i Allied Insulators Ltd (”Allied Insulators”).

Allied Insulators är en ledande leverantör av utrustning och komponenter för elektriska distributions- och transmissionslinjer samt stationer i Storbritannien. Bolaget exporterar även lösningar, främst till mellanöstern och Nya Zeeland.

Allied Insulators har en lång historia och är en väl etablerad leverantör till nätägare på valda kärnmarknader. Bolaget har sitt huvudkontor i Tunstall, Staffordshire, har 15 anställda och en årlig försäljning om cirka 6 MGBP.

”Förvärvet av Allied Insulators förstärker ytterligare vår position som ledande aktör inom området elektriska transmissionslinjer. Allied Insulators kompletterar vår verksamhet på ett utmärkt sätt och befäster vår etablering som betydande leverantör av linjematerial till nätägare utanför Norden” säger Hans Andersén Affärsområdeschef Addtech Energy.

Tillträde sker idag och förvärvet bedöms ha en marginellt positiv påverkan på Addtechs resultat per aktie under innevarande räkenskapsår.

Stockholm den 1 augusti, 2022

Addtech AB (publ)                                                                                                                         

För ytterligare information kontakta
Niklas Stenberg, CEO, Addtech AB, +46  8 470 49 00
Hans Andersén, Affärsområdeschef, Addtech Energy, +46 70 677 17 09

Addtech är en tekniklösningskoncern som tillför både tekniskt och ekonomiskt mervärde i länken mellan tillverkare och kund. Addtech verkar inom valda nischer på marknaden för högteknologiska produkter och lösningar. Kunderna finns främst inom tillverkande industri och infrastruktur. Addtech har cirka 3 500 anställda i ungefär 140 dotterbolag som drivs under egna varumärken. Koncernen omsätter drygt 14 miljarder SEK. Addtechaktien är noterad på Nasdaq Stockholm. 

Denna information lämnades för offentliggörande den 1 augusti 2022, kl 20:00 (CEST).

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.