Advania Sverige stärker sitt hårdvaruerbjudande genom att förvärva 3StepITs Front End Services

| 11 juli, 2022 | 0 kommentarer

Advania tar över 3StepITs toppmoderna logistikcenter, skräddarsytt för Front End Services, tillsammans med högt specialiserade medarbetare från 3StepIT. Förvärvet av Front End Services gör det möjligt för Advania att fortsätta erbjuda hållbara lösningar av högsta kvalitet till den svenska marknaden.

 

Advania stärker sitt erbjudande med Front End Services för hållbara och sömlösa IT-lösningar

 

Advania välkomnar nya medarbetare till koncernen för att fortsätta bygga branschens mest attraktiva arbetsplats. Advania-koncernen har som mål att bli den föredragna IT-tjänsteleverantören i norra Europa och erbjuda helhetslösningar med en enda kontaktpunkt till befintliga och nya kunder. Förvärvet av Front End Services är ett naturligt steg i Advanias tillväxtresa och möjliggör en sömlös och hållbar IT-leverans till befintliga och nya kunder. Tjänsterna från Front End Services inkluderar bl.a. personligt e-postkonto, leverans, installation av programvara och ompaketering.

 

– Det viktigaste skälet till att genomföra detta förvärv är att öka kvaliteten i leveransen till våra befintliga kunder. Baserat på den stora volym med enheter som vi tillhandahåller våra kunder kan vi nu ytterligare stärka vårt erbjudande med kostnadseffektiva och sömlösa lösningar, säger Tomas Wanselius, VD på Advania Sverige.

 

Advania och 3StepIT har en under många år närt en stabil och långsiktig relation och tack vare detta har parterna nu kommit fram till att Front End-tjänsterna bör drivas av Advania. Målet är att bidra till tillväxten i kärnverksamheten för båda bolagen. 

 

– Efter att framgångsrikt ha byggt upp ett förstklassigt logistik- och konfigurationscenter som tillhandahåller ett komplett utbud av Front End Services, anser vi att Advania är den logiska partnern att ta verksamheten till nästa nivå. Jag är mycket stolt över de skickliga medarbetare som nu kommer att byta arbetsgivare. Advania har alla möjligheter att utveckla ett hårdvaruerbjudande som är bäst på marknaden, säger Jakob Lagander, VD på 3StepIT Sverige.

 

 

För mer information, vänligen kontakta:

Advania Sverige
Tomas Wanselius, CEO Advania Sweden
E-post: [email protected]
Telefon: +46 70-454 35 24

3StepIT Sverige
Jakob Lagander, CEO 3stepIT Sweden
E-post: [email protected]
Telefon: +46 072 395 62 73

Om Advania Sverige:
Advania finns på omkring 20 platser i Sverige och varje dag hjälper våra 1 350 talanger våra kunder att förverkliga sina mål. Med fokus på långsiktiga relationer, ledande teknologier, moderna plattformslösningar och strategiska partnerskap gör vi det enkelt för företag och offentliga verksamheter att växa med IT.
Advania är ett portföljbolag i fonder som förvaltas av Private Equity-teamet på Goldman Sachs Asset Management. Läs mer på www.advania.se

Om 3StepIT:
3stepIT är en leverantör av Technology Lifecycle Management med ambitionen att minska e-avfallet och de globala utsläppen genom att hjälpa företag att konsumera teknik på ett mer hållbart sätt. 3stepIT erbjuder ett helhetsgrepp för att anskaffa, hantera och uppdatera IT-enheter på ett sätt som är kostnadseffektivt, bekvämt och miljövänligt.  Företaget, som hjälper mer än 4 000 företag över hela världen, spelar en aktiv roll i den cirkulära ekonomin genom att förnya och återförsälja uttjänta IT-enheter. På så sätt förhindrar företaget att över en halv miljon enheter förstörs och skickas till deponi varje år. 

3stepIT har sitt huvudkontor i Helsingfors, Finland, sysselsätter mer än 400 personer och driver renoveringscenter i Finland, Sverige och Norge.  Läs mer på www.3stepit.com

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.