AFRY tecknar avtal med Trafikverket för arbetet med att öka framkomligheten på E4:an till Arlanda

| 8 juni, 2021 | 0 kommentarer

Hållbarhet och trafiksäkerhet är ledord när Trafikverket tilldelar AFRY uppdraget att ta fram en vägplan för Projekt E4, Trafikplats Glädjen – trafikplats Arlanda

Uppdraget värderas till cirka 35 miljoner kronor. Den aktuella vägsträckan är regionalt viktig, men är hårt belastad med mycket köbildning. Resultatet av arbetet kommer att innebära att antalet körfält utökas och ett intelligent transportsystem möjliggörs.

Arbetet omfattar områden med både höga natur- och kulturvärden och det finns ett identifierat behov av åtgärder för att förbättra vattenkvaliteten och minska miljö- och hälsopåverkan.

AFRY kommer också att planera för att samtliga åtgärder kan genomföras med två körfält öppna i vardera riktningen och med minsta möjliga trafikpåverkan samt med bibehållen trafiksäkerhet under byggtiden.  

− Kapacitetsförstärkningen är en viktig del i att utveckla en säker och hållbar transportinfrastruktur längs E4:an. Vi är stolta över att vårt erbjudande är komplett, med kompetens inom samtliga aktuella teknikområden, något som är viktigt i komplexa projekt, säger Kajsa Rosén, affärsområdeschef Transportation, AFRY.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Johan Nyman, global presschef
070–646 95 55

AFRY är ett ledande europeiskt företag med global räckvidd inom teknik, design och rådgivning. Vi accelererar omställningen mot ett hållbart samhälle.

Vi är 16 000 hängivna experter inom infrastruktur, industri, energi och digitalisering, som skapar hållbara lösningar för kommande generationer.

Making Future

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *