Agneta Larsson är Åhléns nya Chief People & Culture Officer

| 13 januari, 2022 | 0 kommentarer

Agneta Larsson har rekryterats till tjänsten Chief People & Culture Officer på Åhléns. Agneta har med sina trettio år inom HR-branschen en gedigen erfarenhet av att jobba med alla områden inom HR och hela medarbetarresan. Agneta påbörjar sin nya roll hos Åhléns i mitten av januari.

Agneta kommer närmast från en roll som Director People & Culture Region North på Nobia där hon har en lång och bred erfarenhet inom HR-området och av att framgångsrikt bygga organisation och kultur, utveckla medarbetarupplevelser och driva förändringsarbete.

– Vi är otroligt glada över att få välkomna Agneta som Chief People & Culture Officer på Åhléns. För att komma vidare i vår förändringsresa på Åhléns är rätt operativmodell, kompetensutveckling och ledarskap avgörande för oss. Agnetas gedigna erfarenhet av att driva förändring och kultur samt hennes goda ledarskapsförmåga blir ett mycket värdefullt tillskott för oss nu när vi ställer om vår verksamhet för framtiden, säger Annica Hagen, vd Åhléns.

Agneta har de senaste femton åren arbetat inom olika HR-befattningar på köksmöbelföretaget Nobia. I arbetet på Nobia har Agneta arbetat med hela värdekedjan, exempelvis R&D, Sourcing, Supply och Sälj samt koncernfunktioner som Digital, IT och Finans. Innan dess hade Agneta ledande HR befattningar inom Bergendahlsgruppen och Scan.

– Jag ser väldigt mycket fram emot att bli en del av Åhléns och att få bidra med min erfarenhet och kompetens i den spännande utvecklingsfas som bolaget nu går igenom. Åhléns har enormt fina värden idag med ett välkänt och älskat varumärke, men det viktigaste av allt är alla medarbetare som varje dag gör sitt yttersta för att bidra till Åhléns framgång, och det ska bli spännande att få stötta dem i deras arbete, säger Agneta Larsson, ny Chief People & Culture Officer på Åhléns.

För ytterligare information, vänligen kontakta:  
Weronica Nilsson, PR- och kommunikationschef Åhléns
e-post: [email protected], tfn: 070 198 11 23

Om Åhléns
Familjeföretaget Åhléns grundades 1899 i Insjön och är idag ett av Sveriges starkaste varumärken, med 48 varuhus i Sverige och e-handel via åhlens.se. Varuhuset Åhléns är en marknadsplats som erbjuder en smart mix av prisvärda produkter på ett inspirerande, enkelt och lättillgängligt sätt. Åhléns omsätter 4,3 miljarder och varje år tar våra ca 3 000 skickliga medarbetare emot 60 miljoner besökare. Åhléns Outlet och Designtorget är dotterbolag. Åhléns är en del av detaljhandels-koncernen Axel Johnson AB. www.ahlens.se 

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *