AIK Fotboll introducerar skolaktiveringar

| 20 januari, 2022 | 0 kommentarer

AIK Fotboll kommer, med start 2022, att introducera skolaktiveringar som en del av klubbens ordinarie samhällsengagemang. Initiativet är ett samarbete mellan vårdgivaren Kry och flera av Stockholms fotbollsklubbar, där AIK Fotboll projektleder arbetet. Syftet med skolaktiveringarna är att introducera fotbollen som ett roligt medel till att stimulera ökad fysisk rörelse bland barn i Sverige. 

Målsättningen är att besöka minst 60 skolor under 2022 vilket innebär att initiativet kommer nå över tusen barn i åldrarna 6-11 år. Planen är att efter det första året kunna bredda initiativet till flera svenska städer för att kunna nå ut till ännu fler barn.

Max Bergander, värdegrundsansvarig AIK Fotboll:
– För AIK Fotboll är barn och ungdomars mående, såväl fysiskt som psykiskt, en otroligt viktig fråga och rörelse och fysisk aktivitet vet vi är en nyckel till just det. Därför är det extra kul med denna typ av samarbeten då det går helt i linje med vad vi vill åstadkomma och vad vi som klubb står för.

Arbetet sker inom ramen för initiativet Allmänningen och för att genomföra aktiviteterna har AIK Fotboll tillsatt en projektansvarig på heltid.

Jessica Liljegren, verksamhetschef på Kry Vårdcentral Gallerian:
– Vi vet att regelbunden fysisk aktivitet hos barn och unga, ger en mängd positiva fysiska såväl som psykiska hälsoeffekter. Samtidigt visar forskning att många barn och unga rör på sig alldeles för lite idag vilket bland annat kan leda till ökad övervikt och fetma. Därför känns det här initiativet väldigt viktigt och roligt där förhoppningen är att vi kan bidra till att förbättra hälsan för dessa elever på ett lustfyllt sätt.

För mer information, kontakta:
Max Bergander, värdegrundsansvarig AIK Fotboll
Mobil: 073 – 531 12 00
E-post: [email protected]

Om AIK Fotboll AIK Fotboll AB bedriver AIK Fotbollsförenings elitfotbollsverksamhet genom ett herrlag, damlag samt ett juniorlag för herrar. Herrlaget spelar i Allsvenskan, damlaget i Damallsvenskan och juniorlaget, som utgör en viktig rekryteringsgrund för framtida spelare, spelar i P19 Allsvenskan Norra. AIK Fotboll AB är noterat på NGM Nordic Growth Market Stockholm. För ytterligare information kring AIK Fotboll besök www.aikfotboll.se.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.