Aktivitetsskåp där du kan låna idrottsutrustning ska inspirera till rörelse

| 20 juni, 2022 | 0 kommentarer

Landskrona stad har köpt in fyra aktivitetsskåp, så kallade Pifflboxar, som kommer att sättas upp innan midsommar. Skåpen ska bidra till att Landskronaborna kan prova olika lekar och aktiviteter utan att själv behöva köpa utrustning.

Landskrona stad vill skapa trevliga utemiljöer som lockar till både möten, rörelse, och rekreation. Därför satsar man nu på aktivitetsskåp som är fyllda med utrustning för rörelse och lek. Att hyra till exempel en fotboll eller bouleset kostar 20 kronor i timmen. Lärare och fritidspedagoger kommer ha fri tillgång till aktivitetsboxarna.

– Vi vill sänka trösklarna för rörelse. Det här är en i raden av flera insatser vi gör för att flera ska kunna vara aktiva. Förra året öppnade vi Fritidsbanken där man kan låna utrustning, och nu sätter vi ut aktivitetsskåp där man till exempel kan hyra en disc om man vill spela discgolf, säger Håkan Zetterstrand, avdelningschef bad och anläggning på teknik- och fritidsförvaltningen.

– Det är jättekul att Landskrona är så snabba i denna omställning! Vår tanke är att en eftermiddag med klasskompisarna, en söndagspromenad eller en första dejt lätt ska kunna förvandlas till lek, spel eller tävling på några sekunder. I takt med att delningsekonomin växer fram tror vi det kommer bli standard att en basketbollplan också ger tillgång till några basketbollar i framtiden, säger William Nimbs, en av Piffls grundare.

Aktivitetsskåpens innehåll i Landskrona kommer att anpassas efter platsen. Till exempel kommer det finnas discar till discgolfbanan och bouleset till boulebanan samt fotbollar till footgolfbanan i skåpet i Slottsparken. Skåpen är flyttbara och framöver kan Landskrona stad placera dem på andra ställen i staden där de kan inspirera till rörelse.

Här kan du hitta aktivitetsskåpen i sommar:

  • I Slottsparken i centrala Landskrona
  • Vid entrén till Tycho Brahe-museet på Ven
  • Vid stranden Lill-Olas i Borstahusen
  • I Karlslundsparken

För mer information:
Marcus Hansson, idrotts- och föreningsstrateg, teknik- och fritidsförvaltningen, 0418-47 48 73, [email protected]

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.