Alimak Group ingår samarbete med Ingenjörer utan gränser för ökat fokus på hållbarhet

| 16 december, 2021 | 0 kommentarer

Alimak Group har ingått samarbete med Ingenjörer utan gränser för att stärka bolagets initiativ inom hållbarhet. Organisationen strävar efter att lösa tekniska utmaningar relaterade till ojämlikhet och global utveckling för att bidra till ett bättre liv och utvecklingsmöjligheter för de som har det svårt.

–Vi är både glada och stolta över att ha ingått samarbete med Ingenjörer utan gränser. Vi ser fram emot att samarbeta med en partner som bidrar till en bättre och mer hållbar värld för de som har det svårt och där vi kan bidra både finansiellt och med kunskap. Hållbarhet är en central del i vår verksamhet och med humanitärt ingenjörsskap vill vi kunna hjälpa människor med behov. Vi vill engagera, inspirera och förena dem att skapa en bättre framtid, säger Ole Kristian Jødahl, vd och koncernchef, Alimak Group.  

A picture containing text, person, indoor, people Description automatically generated

Ingenjörer utan gränser (internationellt känt som Engineers Without Borders Sweden) är en icke-statlig organisation som hjälper människor i utsatta områden mot mer hållbar utveckling. Organisationen arbetar med utmaningar kopplade till FN:s utvecklingsmål både i Sverige och runt om i världen. Med ingenjörsskap vill de lösa tekniska utmaningar relaterade till ojämlikhet och global utveckling för att bidra till en hållbar framtid och ett bättre liv för människor med stort behov av hjälp och arbetar både i Sverige och internationellt. Läs mer om organisationen här.

Alimak Group vill bidra till en hållbar värld där ingenjörsskap befrämjar en långsiktig, positiv, social och global utveckling som både bidrar till ett bättre liv för utsatta människor och till miljön. Målet är att minska utsläppen med 30 procent i hela värdekedjan innan slutet av 2025. Inspirerad av FN:s mål för hållbar utveckling fokuserar bolagtes hållbarhetsarbete på tre områden: Hållbara lösningar, hållbara verksamheter och hållbara relationer. Läs mer om Alimak Group:s hållbarhetsarbete här.

För mer information:
Head of Corporate Communications, [email protected]

Om Alimak Group
Alimak Group är en världsledande leverantör av vertikala transportlösningar för professionellt bruk med närvaro i över 100 länder, noterat på Nasdaq OMX Stockholm. Koncernen utvecklar, tillverkar, säljer och utför service på vertikala transportlösningar, med fokus på att skapa mervärde för kunden genom högre säkerhet, ökad produktivitet och bättre kostnadseffektivitet. Alimak Groups produkter och lösningar saluförs under varumärkena Alimak, CoxGomyl, Manntech, Avanti och Alimak Service. Alimak Group har cirka 70 000 hissar, plattformar, servicehissar och BMU-enheter installerade runt om i världen. Koncernen grundades 1948 i Skellefteå, har sitt huvudkontor i Stockholm, 12 produktions- och monteringsanläggningar i 8 länder och 2 100 anställda globalt. www.alimakgroup.com

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.