ALM Equitys dotterbolag ALM Småa Bostad säljer tomtområde i Uppsala

| 24 mars, 2021 | 0 kommentarer

ALM Equitys dotterbolag ALM Småa Bostad har utvecklat 82 bostadstomter i området Skölsta, Uppsala. 48 tomter är sålda sedan tidigare och nu säljs de sista 34 tomterna till bostadsutvecklaren OBOS. Den ursprungliga fastigheten förvärvades i juni 2016 via bolaget Arosslätten 2 AB.

”Genom att driva detaljplan för området har ALM Småa Bostad förädlat sitt innehav i Skölsta och ser det som en naturlig del av bolagets strategi att avyttra de färdiga tomterna. OBOS är aktiva i området sedan tidigare och är den bästa utvecklaren för Skölsta” säger Louise Eklund, Affärsområdeschef ALM Småa Bostad. 

För OBOS del är detta ytterligare ett steg i att ta position i Stockholms- och Uppsalaregionen. Förvärvet av området Skölsta är strategiskt då Uppsala är en viktig marknad för OBOS.

”Vi är redan på plats i Skölsta och ser fram emot att utveckla området vidare. Här kan vi skapa ytterligare ett attraktivt bostadsområde” säger Armin Sabouri, Affärsutvecklare OBOS.
 

För mer information kontakta:
Louise Eklund, Affärsområdeschef ALM Småa Bostad, tel 070-730 69 96

Om ALM Equity: 
ALM Equity utvecklar och investerar i bolag inom fastighetsbranschen. Verksamheterna är strukturerade i fem affärsområden med fristående bolag och varumärken inom förvaltning, projektutveckling, entreprenad, finansiering och digitala tjänster.
ALM Equitys aktie är listad på NASDAQ First North Growth Market med kortnamnet ALM och preferensaktien med kortnamnet ALM PREF.
Certified Adviser är Erik Penser Bank AB, tel.+46 8- 463 83 00, E-post: [email protected]

Mer information om bolaget finns på www.almequity.se

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *