Almi Invest säljer sitt innehav i IoT-bolaget Techship

| 24 november, 2021 | 0 kommentarer

Almi Invest har sålt hela sitt innehav motsvarande 11 procent av kapital och röster i IoT-bolaget Techship. Köpare är investeringsbolaget J2L Holding, som förvärvar en majoritet av bolaget med fokus på fortsatt tillväxt.

Almi Invest har varit delägare i Techship sedan 2014 och erhåller i och med försäljningen en likvid motsvarande fem gånger investerat kapital. Bolaget ägdes av grundare, ledning och några tidiga investerare, däribland Almi Invest.

Göteborgsbaserade Techship är en global leverantör av trådlösa komponenter för inbyggda system och industriella IoT-applikationer och har leverantörsavtal med flera stora, globala komponenttillverkare. Bolaget, som omsatte 92 miljoner kr 2020, har de senaste åren visat en stark och lönsam tillväxt och har varit Gasell-företag i Dagens Industri 2016–2019. 

– Vi är mycket glada över att ha varit en av de första externa investerarna i Techship. Under vår tid som delägare har bolaget uppvisat stark tillväxt genom en stor internationell försäljning och etablering av verksamhet i USA, säger Björn Westman, Investment Manager på Almi Invest.

– Almi Invests investering i Techship har givit oss den finansiella stabilitet som krävts för att utveckla bolaget till nuvarande nivå. Vidare har Björns långa erfarenhet som Investment Manager i tillväxtbolag varit väldigt värdefull för oss i styrelsearbetet, säger Magnus Coxner, VD och grundare av Techship

Nu förvärvar privatägda investeringsbolaget J2L Holding majoriteten i Techship, genom att ta över Almi Invests och övriga investerares innehav, medan grundarna kvarstår som delägare. J2L Holding är en långsiktig aktiv ägare som driver och utvecklar små till medelstora företag med fokus på industri- och handelsbolag.

– Techship har genom sin djupa tekniska och kommersiella kunskap byggt en stark nischad position på marknaden. I den snabba transformation vi ser hos kunderna, där alltmer information skall tas ut av produkter med ökade krav på realtidsuppdateringar, har Techship visat sig vara en stabil och kunnig partner. Vi är mycket glada över att nu bli delägare i Techship och ser fram emot att tillsammans med grundarna fortsätta den tillväxtresa som bolaget har slagit sig in på, säger Johan Lindh, VD J2L Holding.

För ytterligare information kontakta 
Björn Westman, Investment Manager Almi Invest, tel 070-640 90 96, mail
[email protected] 
Magnus Coxner, VD Techship, tel 0708-85 22 85, mail
[email protected] 

Johan Lindh, J2L Holding, tel 0705-24 34 04, mail [email protected]

Om Almi Invest
Almi Invest är Sveriges mest aktiva investerare i startups. Vi gör investeringar i hela landet via 8 regionala riskkapitalbolag och ett nationellt riskkapitalbolag inom GreenTech. Almi Invest förvaltar cirka 3,5 miljarder kronor och har sedan start investerat i ca 600 startups. Våra bästa innehav har förvärvats av bl a Google, Microsoft, Qlik och Apple eller noterats på olika börser. Almi Invest är ett riskkapitalbolag inom Almi-koncernen delfinaniserat av EUs strukturfonder.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *