Amasten köper i centrala Gävle för 110 mnkr

| 5 februari, 2021 | 0 kommentarer

Amasten Fastighets AB (publ), (”Amasten”) har idag tecknat avtal om att förvärva fastigheten Södertull 2:6 i Gävle. Fastigheten omfattar två byggnader som stod klara 2017 med 51 hyreslägenheter och ett hyresvärde om ca 5,7 miljoner kronor. Tillträde sker 1 mars och säljare är Larbron AB. Catella har varit rådgivare till säljaren och Glimstedt juridisk rådgivare till Amasten.
 
Affären genomförs i bolagsform och baseras på ett underliggande fastighetsvärde om 110 miljoner kronor.

– Vi är imponerade av vad Larbron åstadkommit och ser fram emot framtida fastighetsutvecklingsmöjligheter. Förvärvet avser ett högkvalitativt hus med bra läge och solcellsanläggning, vilket går i linje med Amastens hållbarhetsarbete. Vi blir en allt större fastighetsaktör i Gävle med totalt 800 lägenheter, säger Mikael Rånes, tf VD på Amasten.

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Mikael Rånes, tf VD, Tel: +46 (0)70-975 14 63, [email protected]

Informationen lämnades, genom ovanstående persons försorg, för offentliggörande den 5 februari 2021, kl. 10.30 CET.

_____________________________________________________________________

Om Amasten

Amasten är ett fastighetsbolag som förvaltar, utvecklar och bygger. Fastighetsbeståndet utgörs av 92 procent bostäder, resterande ytor utgörs av kontors-, butiks-, industri- och samhällslokaler. För ytterligare information besök vår hemsida www.amasten.se. Aktierna i Amasten är listade på Nasdaq First North Premier och bolagets Certified Adviser är FNCA Sweden AB, telefon 08-528 00 399, [email protected].

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *