Amazfit skickar smartklocka på rymdfärd

| 5 juli, 2022 | 0 kommentarer

Resan till rymden visar prov på klockans tålighet för militärt bruk och positioneringsstödet för fem olika satellitsystem.

Zepp Healths globala varumärke för wearables, Amazfit har skickat ut sin senaste utomhusklocka Amazfit T-Rex 2 till rymden med uppdraget att bevisa sin stryktålighet. Som en av marknadens tåligaste smartklockor, bevisar rymdfärden att Amazfit utvecklat en produkt som klarar extremiteter, såväl som att stå fast vid sitt löfte ”Evolve Your Instinct”.

Amazfit T-Rex 2 har klarat av 15 olika tester för militärt bruk. Detta inkluderar motstånd för högt och lågt tryck, samt extrema temperaturer från heta +70 till frostbitna -40. Smartklockan har även i tester utsatts för intensiva skakningar och chock, vilket sattes på prov när klockan gjorde entré både upp i rymden och vid landningen på jorden igen.

Resan tog avstamp i Sheffield, Storbritannien och T-Rex 2 skickades upp i en lättviktad rymdfarkost fullt utrustad med kontroll- och spårningssystem. Ombord fanns även en kamera som dokumenterade de bästa delarna av det ca 150 minuter långa äventyret.

Smartklockan nådde en höjd på cirka 34,5 kilometer med en maxhastighet under resan på 290 kilometer i timmen. Tillsammans med ett uthålligt och intensivt lufttryck på mindre än 0,2 procent av vad vi upplever vid havsnivån, motstod smartklockan kalla -64°C.

Under färden sattes även smartkockans smarta positioneringsstöd för fem satellitsystem och Dual-Band GPS på prov, båda för att spåra klockans resa mot rymden. Teamet som skickade upp klockan bar själva allihop T-Rex 2 för att spåra förflyttningen på marken till klockans landningsplats. När klockan väl hade återvänt till jordens yta utvärderade teamet rymdresan och kunde konstatera att T-Rex 2 bevisligen är en tålig GPS-klocka för utomhusbruk.

– Det finns många smartkockor på marknaden, men det är ytterst få jag skulle skjuta upp från vår bas i heta Death Valley eller ta med till Islands kalla glaciärer. Eller på ett undervattensäventyr i Stilla havet. Det här är dock en klocka som bevisligen klarar en resa till rymden och tillbaka utan en skråma, kommenterar en av teknikerna vid uppskjutningen.

För att se videoinspelningen av uppskjutet, besök https://youtu.be/uIxLgie54EQ och följ oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube för mer om vad som hände bakom kulisserna.

För mer information, kontakta:
Kalle Löfstrand, presskontakt på Amazfits kommunikationsbyrå Shomei
Mail: [email protected]
Mobil: 0733-58 26 65

Om Amazfit
Amazfit är ett av världens ledande varumärken inom kategorin wearables och erbjuder ett brett utbud av uppkopplade produkter såsom smartklockor, träningsband, trådlösa öronsnäckor men även smarta löpband och vågar. Amazfits mantra ”Up Your Game” är ett uttryck för viljan att kombinera hälsodata och innovativ teknik för att på så sätt hjälpa människor att förbättra olika delar av sitt liv varje dag. Det handlar om allt från träningsrutiner till att hålla koll på stressnivåer eller ge sömninsikter. Helt kort; Ifall en produkt kan hjälpa någon att bli en bättre version av sig själv brinner Amazfit för att skapa den. Amazfit ägs av Zepp Health (NYSE: ZEPP) vars uppdrag är att koppla hälsa med teknik för användare över hela världen. Zepp Health har sålt över 100 miljoner enheter sedan 2014, med produkter tillgängliga i över 90 länder och regioner runt om i världen. För mer information och fullständig lista över produkter, besök www.amazfit.com

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.