Connect with us

Marknadsnyheter

Amazfit skickar smartklocka på rymdfärd

Published

on

Resan till rymden visar prov på klockans tålighet för militärt bruk och positioneringsstödet för fem olika satellitsystem.

Zepp Healths globala varumärke för wearables, Amazfit har skickat ut sin senaste utomhusklocka Amazfit T-Rex 2 till rymden med uppdraget att bevisa sin stryktålighet. Som en av marknadens tåligaste smartklockor, bevisar rymdfärden att Amazfit utvecklat en produkt som klarar extremiteter, såväl som att stå fast vid sitt löfte ”Evolve Your Instinct”.

Amazfit T-Rex 2 har klarat av 15 olika tester för militärt bruk. Detta inkluderar motstånd för högt och lågt tryck, samt extrema temperaturer från heta +70 till frostbitna -40. Smartklockan har även i tester utsatts för intensiva skakningar och chock, vilket sattes på prov när klockan gjorde entré både upp i rymden och vid landningen på jorden igen.

Resan tog avstamp i Sheffield, Storbritannien och T-Rex 2 skickades upp i en lättviktad rymdfarkost fullt utrustad med kontroll- och spårningssystem. Ombord fanns även en kamera som dokumenterade de bästa delarna av det ca 150 minuter långa äventyret.

Smartklockan nådde en höjd på cirka 34,5 kilometer med en maxhastighet under resan på 290 kilometer i timmen. Tillsammans med ett uthålligt och intensivt lufttryck på mindre än 0,2 procent av vad vi upplever vid havsnivån, motstod smartklockan kalla -64°C.

Under färden sattes även smartkockans smarta positioneringsstöd för fem satellitsystem och Dual-Band GPS på prov, båda för att spåra klockans resa mot rymden. Teamet som skickade upp klockan bar själva allihop T-Rex 2 för att spåra förflyttningen på marken till klockans landningsplats. När klockan väl hade återvänt till jordens yta utvärderade teamet rymdresan och kunde konstatera att T-Rex 2 bevisligen är en tålig GPS-klocka för utomhusbruk.

– Det finns många smartkockor på marknaden, men det är ytterst få jag skulle skjuta upp från vår bas i heta Death Valley eller ta med till Islands kalla glaciärer. Eller på ett undervattensäventyr i Stilla havet. Det här är dock en klocka som bevisligen klarar en resa till rymden och tillbaka utan en skråma, kommenterar en av teknikerna vid uppskjutningen.

För att se videoinspelningen av uppskjutet, besök https://youtu.be/uIxLgie54EQ och följ oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube för mer om vad som hände bakom kulisserna.

För mer information, kontakta:
Kalle Löfstrand, presskontakt på Amazfits kommunikationsbyrå Shomei
Mail: [email protected]
Mobil: 0733-58 26 65

Om Amazfit
Amazfit är ett av världens ledande varumärken inom kategorin wearables och erbjuder ett brett utbud av uppkopplade produkter såsom smartklockor, träningsband, trådlösa öronsnäckor men även smarta löpband och vågar. Amazfits mantra ”Up Your Game” är ett uttryck för viljan att kombinera hälsodata och innovativ teknik för att på så sätt hjälpa människor att förbättra olika delar av sitt liv varje dag. Det handlar om allt från träningsrutiner till att hålla koll på stressnivåer eller ge sömninsikter. Helt kort; Ifall en produkt kan hjälpa någon att bli en bättre version av sig själv brinner Amazfit för att skapa den. Amazfit ägs av Zepp Health (NYSE: ZEPP) vars uppdrag är att koppla hälsa med teknik för användare över hela världen. Zepp Health har sålt över 100 miljoner enheter sedan 2014, med produkter tillgängliga i över 90 länder och regioner runt om i världen. För mer information och fullständig lista över produkter, besök www.amazfit.com

Taggar:

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Marknadsnyheter

Globala förhandlingar mot plastföroreningar bidrar till klimatomställningen

Published

on

By

Sent fredag kväll, den 2 december, avslutades det första internationella förhandlingsmötet för ett nytt globalt avtal mot plastföroreningar i Punta del Este, Uruguay.  

Över 150 länder har samlats för att delta på det första förhandlingsmötet om ett nytt globalt avtal mot plastföroreningar. Uppmaningen från länderna var tydlig – för att få ett slut på plastföroreningarna behöver vi ett globalt avtal som omfattar hela plastens livscykel. Bland annat diskuterades avtalets övergripande mål och vilka åtaganden avtalet kan komma att omfatta.  

– Utan effektiva åtgärder förutspås den globala plastproduktionen tredubblas till 2060 och stora mängder av plasten hamnar i vår miljö och hav. Att reglera plastföroreningar på global nivå är därför ett viktigt steg som kan bidra till klimatomställningen, samt skydda haven, miljön och den biologiska mångfalden, säger klimat och miljöminister Romina Pourmokhtari.

Intresset från näringslivet, miljöorganisationer och forskarsamhället var stort. Inför mötet genomfördes också ett endagsmöte med dessa aktörer. Rundabordssamtal hölls för att medlemsländer och aktörer skulle kunna utbyta erfarenheter och lärdomar från varandra.     

Sverige deltog i förhandlingarna som EU-ordförande och har drivit EU:s position och prioriteringar på mötet. Detta var det första av fem planerade förhandlingsmöten. Nästa internationella förhandlingsmöte ska hållas i Frankrike under våren 2023.     

För mer information, kontakta:
Niki Westerberg
Pressekreterare hos klimat- och miljöminister
Romina Pourmokhtari
Tel. 070-250 59 40

Miljödepartmentet
Fredsgatan 6 103 33 Stockholm
08-405 10 00
regeringen.se/miljo

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

A-kassornas system är fortsatt stängda

Published

on

By

A-kassornas system som stängdes under fredagen är fortsatt stängda över helgen. Utredning och analys av den säkerhetsrelaterade incident som upptäcktes tidigare i veckan fortsätter i oförminskat tempo.

– Vi fortsätter arbetet med att utreda och ta reda på incidentens omfattning, vad som har hänt, hur och varför. Stängningen av systemen har gjorts för att i allra största utsträckning minimera risken för konsekvenser och skador på systemen, säger Tomas Eriksson, kanslichef i Sveriges a-kassor.

Planen är att kunna öppna a-kassornas system igen så fort som möjligt för att bland annat säkerställa kommande utbetalningar av arbetslöshetsersättning.

För mer information, v. v. kontakta:
Tomas Eriksson, kanslichef Sveriges a-kassor, 070-583 19 37 eller [email protected]

Johan Ahlgren, kommunikationschef Sveriges a-kassor, 076-304 72 86 eller [email protected]

Fakta om a-kassan
– Sju av tio svenskar är medlemmar i a-kassan.
– Alla som har jobbat kan vid arbetslöshet ha rätt till grundersättning, oavsett medlemskap i en a-kassa eller inte.
– Den som är medlem i a-kassan kan ansöka om ersättning som baseras på inkomst.
– I Sverige finns 24 olika a-kassor, de flesta är specialiserade på olika yrkesområden.
– A-kassorna och arbetslöshetsförsäkringen finansieras av medlemsavgifter, arbetsgivaravgifter och företagarnas egenavgifter.

För mer information, kontakta gärna:

Tomas Eriksson
Kanslichef Sveriges a-kassor
070-583 19 37
[email protected] 

Johan Ahlgren
Kommunikationschef Sveriges a-kassor
076-304 72 86
[email protected] 

Sveriges a-kassor är service- och intresseorganisation för 24 a-kassor med totalt 3,9 miljoner medlemmar. Vi arbetar för att ännu fler ska få tillgång till tryggheten som a-kassan innebär. Vårt uppdrag är att stötta a-kassorna med opinionsbildning, utbildning och IT-utveckling. Läs mer på www.sverigesakassor.se.

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

ABB slutför överenskommelsen för Kusile-projektet

Published

on

By

  • Överenskommelsen på 327 miljoner USD har tidigare kommunicerats och redovisats i ABB:s finansiella rapport för tredje kvartalet 2022

ABB har nått en slutgiltig överenskommelse med riksåklagaren i Sydafrika, United States Department of Justice, United States Securities and Exchange Commission och Office of the Attorney General of Switzerland kopplat till det gamla Kusile-projektet i Sydafrika som tilldelades 2015. ABB hoppas kunna nå en slutgiltig överenskommelse med tyska myndigheter inom kort.

Överenskommelsen uppgår till 327 miljoner USD. Den har tidigare redovisats i ABB:s finansiella resultat för tredje kvartalet 2022 och inkluderar den förväntade exponeringen i den tyska processen. Motsvarande negativa kassaflödeseffekt förväntas delas upp med cirka tre fjärdedelar under fjärde kvartalet 2022 och resten under första kvartalet 2023.

ABB:s VD Björn Rosengren: ”Vi tar Kusile-ärendet på största allvar. Sedan det uppmärksammades har ABB samarbetat fullt ut med alla myndigheter och lagt ner mycket tid och ansträngning för att förhindra att något liknande händer igen – inklusive lansering av en ny uppförandekod, utbildning av anställda och implementering av ett förbättrat kontrollsystem. Vi har en tydlig nolltolerans för oetiskt beteende inom vårt företag.”

Att notera: Detta är en svensk översättning av ABB:s engelska pressmeddelande daterat
2 december 2022, vilket kan läsas i sin helhet på abb.com/news. Om tolkningsfrågor uppstår gäller det engelska pressmeddelandet.

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) är ledande inom teknik för elektrifiering och automation och möjliggör en mer hållbar och resurseffektiv framtid. Företagets lösningar kopplar samman ingenjörskunnande och mjukvara för att optimera hur saker tillverkas, flyttas, drivs och styrs. Med avstamp i mer än 130 års expertis driver ABB:s ca 105 000 medarbetare nya innovationer som påskyndar den industriella omställningen. www.abb.com

För mer information kontakta:

Media Relations
Phone: +41 43 317 71 11
Email: [email protected]

Investor Relations
Phone: +41 43 317 71 11
Email: [email protected]

ABB Ltd
Affolternstrasse 44
8050 Zurich
Switzerland

Taggar:

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.