Amerikansk vårdgivare väljer Sectra för att konsolidera sin hantering av röntgenbilder

| 12 juli, 2021 | 0 kommentarer

Linköping – 12 juli, 2021 – Medicinteknik- och cybersäkerhetsföretaget Sectra (STO: SECT B) kommer leverera radiologimodulen av sin helhetslösning för medicinsk bildhantering till UNC Health i USA. Sectras IT-lösning, som kommer integreras med vårdinformationssystemet Epic, kommer ge effektiva arbetsflöden genom förbättrad tillgång till bilder, robusta verktyg för samverkan, och funktioner som förkortar tiden från granskning till färdigt svar för läkare i hela organisationen. Den nya plattformen kommer ersätta ett flertal befintliga system och standardisera bildhanteringen inom radiologin.

UNC Health, med sitt huvudsäte i Chapel Hill, är det största akademiska vårdsystemet i North Carolina. De består av totalt 12 sjukhus och är anslutna till lärosätet University of North Carolina School of Medicine. 

– Sectras expertis inom storskaliga driftsättningar passade perfekt för att konsolidera de olika systemen för radiologisk bildhantering på UNC Health. I framtiden, när så passar, gör vår helhetslösning för medicinsk bildhantering det enkelt att expandera utanför radiologi, säger Anthony Grise, säljchef för Sectra i USA.  

Kontraktet signerades i juni 2021 och omfattar också verktyg för avancerad visualisering samt funktioner för verksamhetsanalys och för att kategorisera fall till utbildning. 

Epic är ett registrerat varumärke som tillhör Epic Systems Corporation.

Sectras helhetslösning för medicinsk bildhantering ger vårdgivare en samlad strategi för alla behov kring hantering av medicinska bilder och förbättrar vården av patienter samtidigt som den bidrar till sänkta driftskostnader. Den skalbara lösningen är modulär och bygger på ett multimediaarkiv (VNA) som stöder all bildhantering. Det gör att vårdgivare kan expandera lösningen, specialitet för specialitet och sjukhus för sjukhus. Besök Sectras hemsida för att läsa mer om Sectras lösningar och om varför Sectra PACS har tilldelats priset för högst kundnöjdhet ”Best in KLAS” åtta år i rad.

Om Sectra
Sectra hjälper sjukhus världen över att effektivisera vården och myndigheter samt försvar i Europa att skydda samhällets mest känsliga information. På så vis bidrar Sectra till ett friskare och tryggare samhälle. Företaget grundades 1978 och har sitt huvudkontor i Linköping. I dag har Sectra direktförsäljning i 19 länder och säljer genom samarbete med partners över hela världen. Omsättningen uppgick helåret 2020/2021 till 1 632 MSEK. Sectra (STO: SECT B) är noterat på Nasdaq Stockholm. För mer information besök Sectras hemsida.

För ytterligare information kontakta:
Torbjörn Kronander, koncernchef och vd Sectra AB, +46 70 52 35 227
Marie Ekström Trägårdh, Vice vd Sectra AB och vd Sectra Imaging IT Solutions AB, +46 70 82 35 610

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.