Analys från Capital.com: ESMA:s nya regelverk har positiv påverkan på retail traders resultat

| 18 juli, 2018 | 0 kommentarer

on, jul 18, 2018 11:44 CET

Europeiska värdepappers- och marknadsmyndigheten (ESMA) har tagit fram en rad åtgärder för att skydda retail traders från ohållbara eller oförutsedda risker. Nu kan fintechbolaget Capital.com, som valt att efterleva regelverket innan det trätt i kraft, konstatera en positiv påverkan på användarnas resultat.

ESMA:s nya regelverk träder i kraft den 1 augusti och handlar bland annat om skydd mot negativa hävstångseffekter för att hindra att personer förlorar mer pengar än de investerat, utökat skydd vid stängning av enskilda positioner, samt förbestämda högstanivåer för hävstångseffekter som speglar volatiliteten i tillgångsslag. ESMA har också bestämt att reklam inte får innehålla ekonomiska incitament när man öppnar ett konto. Fintechbolaget Capital.com, som valde att helt följa de nya reglerna redan två månader innan de träder i kraft, kan nu konstatera en markant förbättring av användarnas resultat.    

En klar majoritet av användarna som registrerade sig på Capital.com:s handelsplattform i juni valde att redan nu följa de av ESMA påbjudna reglerna. En jämförelse mellan deras resultat och genomsnittsnivåer i branschen avslöjar att användarna som handlade utifrån de nya reglerna nådde bättre resultat, med betydligt mindre risk för anspråk på ytterligare säkerhetskrav (”margin call”). Andelen användare som mottog ett margin call föll från ungefär 30 procent till 5 procent under de första 15 dagarna. Storleken på genomsnittliga förluster föll med över 80 procent.

Ivan Gowan, vd på Capital.com, kommenterar analysen:

“Det är väldigt glädjande att se att handlare har reagerat väl på de nya ESMA-reglerna, som framgångsrikt bidrar till att reducera risker. Det är viktigt att uppnå en balans som låter handlare dra fördelar av lämpliga regler, utan att eliminera spänningen som finns inom CFD-handel. Men vår analys tyder på att ESMA:s teoretiska regelverk på det stora hela kan fungera väl i praktiken.”

“Till skillnad från att skada branschen, vilket många förutspådde, kommer de nya reglerna att säkerställa en mer hållbar CFD-marknad, eftersom mer framgångsrika retail traders kommer att använda sin valda plattform under en längre tid. CFD-leverantörer som har svårt att anpassa sig till det nya regelverket uppmuntrar retail traders till att ta ohållbart höga risker. Om de inte kan överleva på en marknad som fungerar bättre för konsumenten, klarar sig marknaden bättre utan dem. Vi tror att de mer erfarna och mer kunniga användarna borde kunna göra mer informerade val beträffande negativa hävstångseffekter, men för nybörjare blir handeln tryggare nu. Även om vi har gått i bräschen kommer samtliga CFD-handelsplattformar att behöva efterleva reglerna från och med 1 augusti 2018. Detta kommer att leda till förbättrade resultat för användarna och öka nöjdheten i hela branschen.”

Ivan sammanfattar: “Samtidigt som åtgärderna är en bra utgångspunkt för retail-investerare borde CFD-leverantörer som tar sitt ansvar fokusera på att utbilda och informera sina kunder, så att de kan bygga på sina kunskaper inom trading ytterligare. Till detta hör att ge dem insikter om marknader som de faktiskt är intresserade av, snarare än att tillhandahålla godtyckliga kommentarer. Vi vill att våra användare ska uppskatta handel i det långa loppet och vi tror att det bästa sättet att åstadkomma detta är att leverera en fullgod användarupplevelse och hjälpa dem att handla framgångsrikt.”

Om Capital.com:
Capital.com är ett nydanande fintechbolag med en mission att göra finansvärlden mer engagerande, tillgänglig och användbar. Med en prisbelönt finansiell handelsplattform som finns på webben och som app, använder den patentsökande teknik för att revolutionera handelsvärlden.

Plattformens SmartFeed hjälper till att upptäcka kunders handelsmönster och rekommenderar personligt innehåll för att hjälpa handla smartare.

Det ultimata målet är att förbättra kunders handel genom att utbilda. Därför erbjuder Capital.com finansiella utbildningar, videor, frågesporter med mera genom sin investeringsapp.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.