Analysguiden: I väntan på finansiering

| 23 augusti, 2021 | 0 kommentarer

Första kliniska effektdata på COVID-19 vaccinet ABNCoV-2 gav lovande resultat.  Analysguiden justerar upp deras riktkurs för ExpreS2ion Biotech-aktien till 55 kronor.

Första effektdata för ABNCoV2
Första kliniska effektdata på vaccinkandidaten ABNCoV2 presenterades nyligen från COUGH-1, en fas 1/2-studie på friska frivilliga som inleddes tidigare i år. ABNCoV2 visade en stark neutraliserande effekt in vitro på SARS-CoV2 viruset i jämförelse med blod från patienter som nyligen tillfrisknat från infektionen. Konsortiet bakom produkten, PREVENT-nCoV, uppgav i sitt pressmeddelande att ABNCoV2 visade upp till 12 gånger högre koncentration av neutraliserande antikroppar jämfört med de tillfrisknade patienterna som inte fått ABNCoV2. Denna effekt är markant starkare än vad som har setts i liknande studier med de godkända mRNA-vaccinerna.

Bavarian Nordic söker finansiering till fas 3
I juli förra året såldes kommersiella rättigheter till ABNCoV2 till det danska vaccinföretaget Bavarian Nordic. Bavarian Nordic har inte för avsikt att finansiera fas 3 på egen hand och har sedan dess sökt 2-3 miljarder danska kronor för att säkra utvecklingen. Bland annat diskuterar bolaget med den danska regeringen om att nå en skattefinansierad lösning på fas 3-finansieringen. Inget resultat har ännu presenterats från förhandlingarna, som kan vara beroende att ytterligare fas2-data produceras.

Egna projekt i bakgrunden avancerar
Samtidigt flyttar ExpreS2ion fram sin egen portfölj av tidiga vaccinprojekt. I maj valdes en lead candidate i programmet för bröstcancervaccin (ES2B-C001) ut för studier i djurmodell. I juli inleddes en fas 1b-studie för malariaprevention i Afrika. Dessa projekt kan övertid bli viktiga drivkrafter för aktiekursen.

Motiverat värde höjs till SEK 55 / aktie
Även om första resultat ser lovande ut, hårdnar konkurrensen från andra vaccinkandidater. Enligt WHO finns drygt hundra projekt i klinisk utveckling. Vi behåller vår prognos om 41 procents sannolikhet för att Bavarian Nordic ska lyckas nå marknaden med ABNCoV2, förutsatt att fas 3-finansiering kan uppbådas. Vår försäljningsprognos utgörs av 650 miljoner sålda doser under perioden 2023-27. I denna rapport höjer vi vårt antagande om pris per dos till 20 euro från tidigare 15 euro. Antagandet har en positiv effekt på ExpreS2ions motiverade värde med 6 kronor till 55 kronor, vilket lämnar en fortsatt uppsida i det kortsiktiga nyhetsflödet.

Läs hela analysen

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *