Analysguiden: Uppköp och avnotering

| 2 augusti, 2021 | 0 kommentarer

Budet från Arocell är accepterat och IDL Biotech har ansökt om avnotering från Spotlight Stock Market där sista dag för handel kommer att vara 4 augusti. Analysguiden anser att budet är rimligt och det hamnade i den högre delen av deras värderingsintervall.

Budet från Arocell är accepterat och bolaget ansöker om avnotering
Den 10 maj lämnade Arocell ett offentligt erbjudande om att förvärva samtliga aktier i IDL Biotech i utbyte mot 0,63 aktier i Arocell. Acceptansperioden löpte ut den 30 juni och 95,9% av aktieägarna hade accepterad budet.

Arocell har därmed beslutat att fullfölja erbjudandet och även påkallat tvångsinlösen av resterande aktier. IDL Biotech har också ansökt om avnotering av aktien från Spotlight Stock Market och sista dag för handel kommer att vara 4 augusti.

Kort om rapporten
Bolagets omsättning hamnade på 6,3 MSEK vilket är en uppgång med 34% jämfört med föregående kvartal och 28% bättre än Q2 20. Främst är det en god återhämtning för UBC® Rapid test för blåscancer. Försäljningen av TUBEX® TF fortsätter vara utmanande på grund av kvarvarande restriktioner i Afrika och Asien.

Värdering
Givet snittkursen på Arocell de senaste 50 dagarna ligger budet på ca 3,10 vilket är i den högre delen av vår värderingsindikation vilket gör att vi anser att budet är rimligt.

Läs hela analysen

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *