Analysguiden: Ytterligare ett kvartal med tillväxt

| 3 september, 2021 | 0 kommentarer

Nanologica levererade ytterligare ett kvartal med tillväxt. Analysguiden är fortsatt positiva till aktien och upprepar riktkursen om 22 kronor per aktie. 

Utvecklingen under Q2 2021
Nanologicas omsättning under Q2 växte 4% till 4,5 mkr (4,3) och rörelseresultatet uppgick till -8,1 mkr (-4,1). För H1 2021 uppgick omsättningen till 10,1 mkr (8,0) och rörelseresultatet till -14,9 mkr (-10,1). Tillväxten kom främst från affärsområdet drug development och partnerprojektet med Vicore Pharma och man fick under Q2 även en första mindre order i USA. Bolagets kassa uppgick vid utgången av Q2 till 45 mkr. Bolaget har sedan sommaren 2018 rapporterat stadigt växande omsättning, trots att man ännu inte börjat sälja inom preparativ kromatografi som väntas vara den stora tillväxtdrivaren framöver. Kostnaderna i bolaget är nu högre än tidigare till följd av att man investerar i produktionsanläggningen i England.

Världsledande på nanoporös silika
Som nanoteknikbolag verkar Nanologica inom två affärsområden: drug development, där man har ett antal läkemedelsprojekt med betydande potential, och kromatografi som är ett reningssteg vid tillverkning av peptider, däribland insulin. Inom drug development arbetar Nanologica både med att ta fram nya läkemedel och att förbättra befintliga. Det framgångsrika samarbetet med Vicore Pharma kring VP02 mot lungfibros stod för merparten av försäljningstillväxten H1 2021. Nanologica driver även utvecklingen av NIC-001 mot gastropares som vi bedömer kan nå en toppförsäljning på USD 100 miljoner.

Kromatografi väntas driva tillväxten 2022
Kromatografi är en separationsmetod som används för analys inom läkemedels- och livsmedelsindustrin, och även som ett reningssteg inom produktion av läkemedel som t.ex. insulin. Man har sedan en tid försäljning inom analytisk kromatografi och håller nu på att få ett genombrott inom preparativ kromatografi, där kunderna behöver material i bulk och volymerna därmed är betydligt större. Inom preparativ kromatografi kommer stort intresse från indiska och kinesiska tillverkare av insulin som vill använda Nanologicas silika för upprening i sin produktion.

Vi upprepar vår riktkurs 22 kr
I vårt basscenario för Nanologica antar vi att bolaget år 2026 når en försäljning på ca 300 mkr, samt en rörelsemarginal i nivån 25–30%. Vi upprepar riktkurs 22 kr baserat på en kassaflödesanalys.

Läs hela analysen

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *