Anders de la Mottes ‘Slutet på sommaren’ blir Viaplay Original-dramaserie

| 29 juni, 2022 | 0 kommentarer
  • Viaplay blir den första streamingtjänsten att filmatisera det bästsäljande arbetet av svenska krimförfattaren Anders de la Motte 
  • ‘Slutet på sommaren’ har en stjärnspäckad ensemble och kreativt team, och produceras av Harmonica Films i samproduktion med SF Studios och Film i Skåne
  • Viaplay planerar att släppa minst 70 Originals under 2022

Viaplay blir den första streamingtjänsten att filmatisera det bästsäljande arbetet av svenska krimförfattaren Anders de la Motte. Den psykologiska thrillern ‘Slutet på sommaren’, som baseras på de la Mottes succéroman med samma titel, har exklusiv premiär som ett Viaplay Original under 2023 med en stjärnensemble som avslöjas i sinom tid. Björn Carlström (‘Jägarna’) och Stefan Thunberg (‘Wallander’) är huvudförfattarna till ‘Slutet på sommaren’, som regisseras av Jens Jonsson (‘Young Wallander’) och Henrik Georgsson (‘Bron’), och produceras av Harmonica Films i samproduktion med SF Studios och Film i Skåne.

En sommarkväll år 1984 försvinner en femårig pojke i södra Sveriges landsbygd. Polisutredningen misslyckas i att hitta sanningen, och lämnar rykten, misstankar och en sörjande familj. Tjugo år senare leder pojkens äldre syster Vera en gruppterapisession i Stockholm, när en ung man beskriver ett underligt familjärt barndomsminne av ett försvinnande. En skakad Vera reser hem till sin splittrade familj för att ta reda på, en gång för alla, vad som faktiskt hände under sommaren som aldrig tog slut.

Anders de la Motte: “Att ‘Slutet på sommaren’ ska bli TV-serie är otroligt spännande. Detta är något Harmonica Films och jag arbetat för länge och med Viaplay har vi äntligen hamnat där vi vill vara. ‘Slutet på sommaren’ är min första bok som filmatiseras och berättelsen ligger mig av personliga skäl mycket varmt om hjärtat. Jag har läst manus och sett skådespelarlistan och är mycket trygg med att detta kommer att bli något alldeles extra.”

Filippa Wallestam, Viaplay Group Chief Content Officer: “Anders de la Mottes romaner har fått läsare att rysa av spänning i fler än 30 länder – och hans övertygande blandning av spänning, psykologi och karaktärsutveckling kommer att översättas vackert till skärmen. Talangerna på båda sidor utav kameran för detta projekt är exceptionella. Tittare i Norden och internationellt kan redan lägga till ‘Slutet på sommaren’ i sina kalendrar som en av höjdpunkterna av Viaplays otroliga lista av serier för de kommande åren.”

Inspelningen av den sex avsnitt långa serien börjar inom kort i och runt Helsingborg. ‘Slutet på sommaren’ (engelsk titel: ‘End of Summer’) produceras av Harmonica Films Per Janérus, med Tim King på SF Studios och Helena Larand på Viaplay Group som exekutiva producenter. Global försäljning hanteras av Viaplay Content Distribution.

Om Viaplay Originals

Viaplay planerar att släppa minst 70 Originals under 2022. Kommande Originals är ‘R.I.P. Henry’; ‘Nere’; ‘Thunder in My Heart’ säsong två; ‘Leva Life’; ‘Det är något som inte stämmer’; ‘Det kunde varit vi’; ‘Threesome’ säsong två; ‘R.S.V.P.’; ‘Fästningen’; ‘The Hunt for Jasper S.’; ‘Liv Ullmann: The Road Less Travelled’; ‘Den som dräper’ säsong tre; ‘Förhöret’ säsong tre; ‘Meningen med livet’; ‘Something Stupid’; ‘The Guilty’; ‘Stockholms Blodbad’; ‘Delete Me’ säsong två; ‘Pojkar’; ‘Drömmaren – Karen Blixen blir till; ‘Fenris’; ‘Guldtransporten’; ‘Last Light’; ‘Cell 8’; ‘Elvira’; ‘North Sea Connection’; ‘Limbo’; ‘Litvinenko’; ‘Karma och Jonar’; ‘Ronja’; ‘The Uninhabitable Earth’; ‘Polish Murderesses’; ‘Black Dog’; ‘Freedom of the Swallow’; ‘Heder’ säsong tre; ‘Pørni’ säsong tre; ‘Hilma’; ‘Who Shot Otto Mueller?’; en serie om Börje Salming; ‘Fadime’; ‘Taylors Island’; ‘What about Monica’; ‘RIKET EXODUS’; ‘Estonia – den sista vågen’; ‘Stella Blómkvist’ säsong två; ‘The Swarm’; ‘Perfect People’; och ‘Margeaux’.

Två engelskspråkiga storfilmer kommer att produceras av Viaplay varje år. Bolaget har även etablerat ett samägt produktionsbolag i Storbritannien med FilmNation Entertainment och investerat i amerikanska studion Picturestart.

****

INFORMATION TILL REDAKTIONEN

Viaplay Group AB (publ) är den internationella streamingutmanaren. Vår streamingtjänst Viaplay finns i alla nordiska och baltiska länder, Polen, USA och Nederländerna, och vi expanderar snabbt med lansering i Storbritannien under 2022, följt av Kanada, Tyskland, Österrike och Schweiz under 2023. Viaplay kommer att ha marknadsnärvaro i minst 21 länder vid slutet av 2023, inklusive minst fem partnermarknader för bolagets brandade innehållskoncept, Viaplay Select. Varje dag underhåller vi miljoner av kunder med vårt unika innehållserbjudande, vilket inkluderar hyllade Viaplay Originals och en unik uppsättning av premium direktsänd sport. Från streaming till TV-kanaler, radiostationer och produktionsbolag, är vårt syfte att förmedla berättelser, beröra människor och vidga perspektiv. Viaplay Group är noterat på Nasdaq Stockholm (‘VPLAY B’).

Kontakta oss:
[email protected] (eller Nicholas Smith, Senior Communications Manager: +46 73 699 1700)
[email protected] (eller Matthew Hooper, Chief Corporate Affairs Officer: +44 7768 440 414)

Ladda ner högupplösta bilder: Flickr

Följ oss:
viaplaygroup.com / LinkedIn / Twitter / Instagram / Facebook

Dataskydd:
För att läsa mer om Viaplay Group och dataskydd, klicka här

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.