Anette Scheibe Lorentzi ny VD för Stockholmshem

| 11 juli, 2022 | 0 kommentarer

Stadsbyggnadsdirektören Anette Scheibe Lorentzi blir ny VD för Stockholmshem, efter att nuvarande VD Anette Sand går i pension i höst.

Den 8 juli fattade Stockholmshems styrelse beslut om ny VD för Stockholmshem från och med oktober 2022.

– Vi är mycket nöjda med att få en så erfaren och kvalificerad chef för Stockholmshem, säger ordförande Björn Ljung (L). Anette Scheibe Lorentzi har kompetens inom stadens verksamhet, byggprocessen och branschen, hon kommer att kunna utveckla ett redan gediget företag ytterligare. Vi tackar samtidigt Anette Sand för fyra år av stort engagemang och framgångsrikt förbättringsarbete.

Anette Scheibe Lorentzi har varit stadsbyggnadsdirektör i Stockholm sedan 2014. Innan dess var hon länsöverdirektör och landshövdingens ställföreträdare vid Länsstyrelsen i Stockholm. Hon har också haft VD-poster på Kista Science Center och stiftelsen Electrum samt arbetat i flera olika roller inom Stockholms stad.

– Det är mycket roligt och hedrande att nu få leda Stockholmshem, säger Anette Scheibe Lorentzi. Bolaget levererar redan på en hög nivå så det är ett tacksamt läge att ta nya steg tillsammans med alla medarbetare och hyresgäster.

Stockholmshems avgående VD Anette Sand, som har lett företaget sedan 2018, fyllde 65 i januari och väljer att gå i pension i höst.

– När det nu är dags att lämna över känns det tryggt att göra det till Anette Scheibe Lorentzi, säger Anette Sand. Vi har samarbetat ofta i våra nuvarande roller och i Anette får Stockholmshem en ny VD som redan känner till mycket om vår verksamhet och har stor branschkunskap.

Anette Scheibe Lorentzi tillträder som VD för Stockholmshem den 3 oktober. Anette Sand är anställd året ut och går i pension först vid årsskiftet.

Kontaktinformation:

Åsa Stenmark
Kommunikationschef
08-508 39 119
[email protected]

Stockholmshem jobbar med något så viktigt som människors hem. I mer än 80 år har vi varit med och utvecklat Stockholm genom att bygga och förvalta bostäder för alla stockholmare, och lokaler där verksamheter kan utvecklas. Som allmännyttigt bolag har vi ett ansvar som sträcker sig långt utanför tak och väggar. Våra bostadsområden ska vara både socialt och ekologiskt hållbara – att utveckla trygga och bra boendemiljöer är en viktig del av vårt arbete. Hos oss bor närmare 60 000 hyresgäster i över 28 000 lägenheter vilket gör oss till ett av landets största bostadsföretag. Stockholmshem ägs av Stockholms stad.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.