Arctic Paper avtalar om ny femårig finansiering

| 2 april, 2021 | 0 kommentarer

Arctic Paper har under det första kvartalet 2021 refinansierat pappersverksamheten. Det innebär att tidigare obligationslån med flera krediter ersätts med lån och krediter på totalt PLN 300mn (660 MSEK) från ett konsortium med Santander i spetsen.

–    Det här är en långsiktig lösning för Arctic Papers finansiering som täcker våra behov för de närmaste fem åren till marknadsmässiga villkor, säger Michal Jrczynski, CEO för Arctic Paper S.A.

Avtalet med de tre bankerna Santander, BNP Paribas och Pekao omfattar ett femårigt lån på PLN 150mn till en ränta på EURIBOR/WIBOR plus 1,8 procent, en femårig kreditfacilitet på PLN 150mn till EURIBOR plus 1,6 procent samt factoring på upp till PLN 80mn. 

För utförligare information om villkoren:  www.arcticpaper.com/en/Home/Investors1/

För ytterligare information:

Göran Eklund, CFO, Arctic Paper S.A.

Tel. +46 10 451 7054

E-mail: [email protected]

Arctic Paper S.A. är en av de ledande tillverkarna av högkvalitativt grafiskt finpapper i Europa, och består av tre pappersbruk och fyra miljövänliga, starka varumärken: Amber, Arctic, Munken och G. De flesta produkterna säljs via företagets försäljningskontor i Europa. Koncernen är största ägare i den noterade svenska massaproducenten Rottneros AB. Arctic Paper S.A. är noterat på Warszawa-börsen och NASDAQ i Stockholm. 

För mer information besök arcticpaper.com

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *