Årets idrottstalangstipendier går till Ellen Rydhult och Aron Swartz

| 29 april, 2022 | 0 kommentarer

Sedan 1974 har Länsförsäkringar Jämtland delat ut ett idrottsstipendium till unga idrottstalanger i Jämtland Härjedalen. Årets stipendiater har med envishet och målmedvetenhet presterat på topp under ett utmanande år. Stipendiaterna har valts ut tillsammans med RF-SISU Jämtland Härjedalen.

Ellen Rydhult har fullt fokus på sin utveckling och träning. Just nu är tävlingssäsongen slut och i höst ska hon börja på riksidrottsgymnasiet i Sollefteå.
– Målet framöver är att jag ska fortsätta utvecklas och känna mig nöjd med tävlingarna som kommer. Ett stipendium betyder väldigt mycket, det är kul att känna support och stöttning, säger Ellen Rydhult

Motivering Ellen Rydhult
2021 vann Ellen Rydhult som förstaårsjunior SM-guld i rullskidkytte i stark konkurrens och trots att hon var yngre än de flesta av sina konkurrenter. En liten bragd under ett år då många tävlingar blev inställda på grund av pandemin.  Ellen tävlar för en av landets minsta skidskytteklubbar och saknar jämnåriga träningskamrater. Hon är målmedveten och har en föredömligt positiv inställning även när förutsättningarna är sämre.

Aron Swartz har tränat i alla hoppgrenar men efter lite småskador blev tresteg ett naturligt val som var relativt skonsamt för kroppen. I sommar hoppas han kunna ställa upp i senior-SM och skulle vilja hoppa 15 meter.
– Jag älskar att tävla och brukar prestera som bäst när pressen är lite större, säger Aron Swartz.

Motivering Aron Swartz
Under sommaren 2021 vann friidrottaren Aron Swartz samtliga trestegstävlingar han ställde upp i. Bland annat Ungdoms-SM och vid landslagsdebuten i Ungdomsfinnkampen. Aron har en riktig vinnarskalle och älskar att tävla. När säsongen var över hade han ökat sitt personliga rekord med 50 centimeter jämfört med föregående säsong. Vid sidan av sin mycket målmedvetna satsning är han en engagerad och uppskattad ledare för ÖGIF:s friidrottsskola under sommarlovet.

Har du frågor, kontakta gärna:
Ellen Rydhult, motiverad skidskytt
079 34 74 559

Aron Swartz, friidrottare som siktar på 15 meter
072 705 93 00

Fakta Länsförsäkringar Jämtlands idrottstalangstipendium
Stipendiet har delats ut sedan 1974. Bland tidigare stipendiater återfinnsThomas Wassberg, Ulf Dahlén, Torgny Mogren, Anna Ottosson Blixth, Anna-Carin Zidek, Ida Ingemarsdotter, Ebba Årsjö och många många fler. Två stipendier om 10 000 kr vardera delas årligen ut till två framgångsrika idrottstalanger i länet som under föregående år presterat resultat på god nationell nivå och tillhört förening ansluten till RF-Sisu Jämtland Härjedalen.

Fakta Länsförsäkringar Jämtlands engagemang i länet
Länsförsäkringar Jämtlands samhällsengagemang utgår till stor del från FN:s globala mål för en hållbar utveckling. God hälsa och välbefinnande är nummer tre av 17 globala mål. Att röra på sig är livsviktigt för både fysisk och psykisk hälsa och minskar risken för många allvarliga sjukdomar. Länsförsäkringar Jämtland stöttar ett stort antal idrottsföreningar i länet som gör ett fantastiskt arbete för ett liv i glädje och rörelse.

Krister Holm
Pressansvarig
[email protected]
070 – 227 59 94

Länsförsäkringar Jämtland är ett lokalt bank- och försäkringsbolag. Vi är också kundägda. Det innebär att våra förpliktelser i första hand är mot alla fantastiska människor som bor i Jämtland och Härjedalen men också skogen, fjällen och staden. Vår livsmiljö. Med de andra länsbolagen äger vi Länsförsäkringar AB och delar kända varumärken som Agria, Wasa Kredit och Länsförsäkringar Fastighetsförmedling. Tillsammans hjälper vi våra kunder med allt inom bank, försäkring och pension.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.