ASSA ABLOY förvärvar Alcea i Frankrike

| 3 augusti, 2022 | 0 kommentarer

ASSA ABLOY har tecknat avtal om förvärv av Alcea, en leverantör av mjukvara för säkerhetsövervakning och tillhörande hårdvara för accesskontroll, som tillsammans med partners erbjuder helhetslösningar för hantering av accesskontroll.

”Det är med glädje jag välkomnar Alcea och dess medarbetare till ASSA ABLOY. Förvärvet kommer att stärka vårt erbjudande inom kritisk infrastruktur och ger kompletterande tillväxtmöjligheter”, säger Nico Delvaux, VD och koncernchef ASSA ABLOY.

”Alcea erbjuder högkvalitativa och innovativa digitala lösningar under ett starkt och välkänt varumärke, och förvärvet kommer att ytterligare stärka vår position som en leverantör av helhetslösningar. Jag välkomnar Alceas erfarna team och jag är övertygad om att vi tillsammans kommer att fortsätta vår framgångsrika resa”, säger Stephanie Ordan, Executive Vice President samt chef för Global Technologies affärsenhet Global Solutions. 

Alcea grundades 1995 och har cirka 120 anställda. Huvudkontoret ligger i Villebon-sur-Yvette, Frankrike.

Försäljningen 2021 uppgick till cirka 200 MSEK (20 MEUR) med en god EBIT-marginal. Förvärvet bidrar positivt till vinst per aktie från start.

Förvärvet kräver godkännande av berörda myndigheter och uppfyllande av sedvanliga villkor och förväntas slutföras under tredje kvartalet 2022.  

 

Mer information

Nico Delvaux, VD och koncernchef, tel: 08-506 485 82

Erik Pieder, Ekonomi- och finansdirektör, tel: 08-506 485 72
Björn Tibell, IR-chef, tel: 070-275 67 68

 

Om ASSA ABLOY

ASSA ABLOY är världsledande inom accesslösningar. Koncernen har verksamhet över hela världen med 51 000 medarbetare och en omsättning på 95 miljarder SEK. ASSA ABLOY är ledande inom områden som effektiva dörrlösningar, säkra identiteter och entréautomatik. Koncernens innovationer möjliggör trygg, säker och bekväm access till fysiska och digitala platser.  Vi hjälper dagligen miljarder människor att känna sig trygga, säkra och uppleva en öppnare värld.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.