Assemblin växer inom elteknik i Åbo genom förvärv

| 3 januari, 2022 | 0 kommentarer

Assemblin i Finland förvärvar verksamheten i elteknikbolaget Sähköpalvelu J. Vainionpää Oy. Genom förvärvet stärker Assemblin sin position i Åbo genom att tillföra den nuvarande installationsverksamheten ytterligare elteknisk kompetens och cirka 15 MSEK i årsomsättning.

Sähköpalvelu J. Vainionpää Oy (”Sähköpalvelu J. Vainionpää”), som bildades 1992, sysselsätter 10 elektriker och bedriver huvudsakligen verksamhet i Åbo med omnejd i sydvästra Finland. Bolaget omsätter cirka 15 MSEK och arbetar främst med elentreprenader inom nyproduktion. Bland kunderna finns flera bygg- och servicebolag som YIT och Lehto.

– Vi har arbetat tillsammans med Sähköpalvelu J. Vainionpää tidigare och känner bolaget väl. Det är ett mycket kompetent bolag som kompletterar och stärker vår verksamhet i Åbo på ett utmärkt sätt. Det finns också stora kulturella likheter mellan Sähköpalvelu J. Vainionpää och Assemblin, inte minst det stora fokuset på kvalitet, kunder och medarbetare. Vi är mycket glada över att vi nu kan utveckla våra verksamheter tillsammans, säger Jukka Jäppinen, vd för Assemblin Oy.

För mer information om Sähköpalvelu J. Vainionpää, se www.vainionpaaoy.fi

För mer information, kontakta:

Mats Johansson, tf affärsområdeschef Assemblin Finland, +46 10 475 39 60, [email protected]

Jukka Jäppinen, vd Assemblin Oy, +358 50 390 1436, [email protected]

Åsvor Brynnel, kommunikations- och hållbarhetschef Assemblin, +46 10 475 39 48, [email protected]

Om Assemblin

Assemblin är en komplett installations- och servicepartner med verksamhet i Sverige, Norge och Finland. Vi utformar, installerar och underhåller tekniska system och lösningar för luft, vatten och energi. Vår vision är att skapa smarta och hållbara installationer som får byggnader att fungera och människor att trivas. Genom nära och lokala samarbeten och en stark organisation i ryggen gör vi det möjligt. Vi har en omsättning på 10 miljarder kronor och cirka 6 300 engagerade medarbetare på runt 100 orter i Norden. Läs mer på assemblin.se.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.