Atea förvärvar Human IT Syd och Väst

| 21 juni, 2022 | 0 kommentarer

Atea Sverige förvärvar IT-konsultbolagen Human IT Syd och Human IT Väst. I och med förvärvet välkomnar Atea samtliga medarbetare från båda organisationer in i sina respektive regioner, Syd och Väst. Syftet med förvärvet är att ytterligare stötta kunderna i deras digitala transformation, genom att växla upp inom områden som alltmer efterfrågas.

– Det känns väldigt bra att välkomna Human IT:s medarbetare från Syd och Väst in i landslaget. Det här är ett förvärv som kompletterar Ateas kultur och kompetenser på ett jättefint sätt. Tillsammans kommer vi att kunna ta nästa kliv inom en rad områden, och stärka vår roll som strategisk rådgivare i kundernas digitala transformation, säger Linus Wallin, vd för Atea Sverige.  

Redan idag har Human IT och Atea Sverige samarbetat i ett antal projekt och det är här man nu tar nästa steg tillsammans. I och med förvärvet kan kunderna erbjudas strategisk rådgivning hela vägen i deras digitaliseringsresor – en resa som är hybrid. 

Atea ser att kunderna, såväl offentliga som privata, i allt högre utsträckning bygger sina tekniska lösningar på open source, kubernetes, open shift med devops-tänk och med en kombination av molnlösningar, egna och andras. Förvärvet av Human IT stärker därför Atea Sveriges förmåga inom samtliga av dessa områden väsentligt. De kommande åren finns planer att växa ytterligare inom dessa, i takt med att den nationella enheten för systemutveckling också utökas.  

Gemensamt för Human IT och Atea Sverige är bland annat bolagens starka kundfokus och en tonvikt på samhällsansvar. 

– Bolagen har mycket gemensamt – och samtidigt mycket att lära av varandra. Såväl jag, som samtliga hos Human IT, ser väldigt mycket fram emot att följa utvecklingen, säger Fredrik Jacobsson, Koncernchef för Human IT. 

Samtliga medarbetare kommer ingå i Ateas motsvarande regioner, Syd och Väst, samt Ateas nationella enhet för systemutveckling.

Atea Sverige

Linus Wallin
vd Atea Sverige
+46 8 522 530 05
[email protected]

Therese Bengtner
PR-ansvarig
+46 72 598 75 61
[email protected]

 

Human IT 

Fredrik Jacobsson
Koncernchef Human IT 

+46735346698
[email protected]

Alexandra Struwe
Presskontakt, 
Human IT Sverige 
076 325 57 72
[email protected]

Atea är den ledande leverantören av it-infrastruktur i Norden och Baltikum, och drivande inom informationsteknologi på den svenska marknaden. Våra 2 500 specialister förser kunder med spetskompetens, produkter, tjänster och lösningar. Vi finns nära din verksamhet på ett trettiotal orter över hela landet, från Kiruna i norr till Malmö i söder. För mer information, besök www.atea.se

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.