Atlas Copco revolutionerar marknaden för syrgas on-site med den nya syrgasgeneratorn OGP+

| 9 juli, 2021 | 0 kommentarer

Antalet industriella applikationer som behöver syrgas fortsätter att öka. Det gör även antalet kunder som upptäcker fördelarna med en egen syrgasgenerator. Med OGP+ tillhandahåller Atlas Copco en kompakt syrgasgenerator med världsledande tillförlitlighet, prestanda och kostnadsbesparingar. Den är 30 % mer effektiv än tidigare modeller och minskar energiförbrukningen med 70 %.

Många industrier är beroende av syre. Att syre används inom sjukvården är känt för de flesta, men det finns även andra applikationer där syre är avgörande för produktionsprocessen, däribland ozonproduktion, fiskodling, produktion av biogas, metallurgi och läkemedelsproduktion.

Under lång tid kunde företag endast få tag i syre genom att köpa syrgas på flaska eller flytande syre på bulk. De senaste tekniska framstegen gör det dock möjligt för många användare att producera sitt eget syre. Med ett syrgassystem on-site, som består av en kompressor en syrgasgenerator och ett par tankar, elimineras kostnaderna för och de logistiska utmaningarna med att köpa, flytta och lagra syrgas. I och med introduktionen av syrgasgeneratorn OGP+ med PSA-teknologi (Pressure Swing Adsorption) sätter Atlas Copco ribban ännu högre med en mängd nya användarfördelar och betydande driftbesparingar.   

Genom att optimera PSA-tekniken sätter OGP+ nya standarder för effektivitet. Vid full belastning förbrukar den 30 % mindre tryckluft för att producera samma mängd syre som en traditionell gasgenerator. Resultatet blir att kunderna når dubbelsiffriga minskningar av den totala kostnaden per enhet syre.

Med den egenutvecklade VCS-tekniken (Variable Cycle Saver) introducerar OGP+ ytterligare energibesparingar. VCS optimerar PSA-cykeln genom att anpassa konsumtionen av tryckluft då behovet av syre är lägre. Genom att eliminera energispill vid lägre efterfrågan genererar VCS upp till 70 % extra energibesparingar.

Den exakta syrekoncentrationen som behövs i en viss applikation kan ställas in med ett enkelt knapptryck, en unik kombination av användarvänlighet och energibesparingar. OGP+ kan producera syre med en renhet på upp till 95 % och erbjuder en mer kostnadseffektiv lösning för applikationer med hög renhet än syre på flaska eller bulk. För de många industriella applikationer som inte kräver 95 % ger OGP + ännu större besparingar. Eftersom syre med hög renheten kräver mer energi så kan OGP+ leda till omedelbara driftbesparingar bara genom sin förmåga att anpassa renheten efter behovet (samtidigt som den bibehåller högsta gaskvalitet). De ekonomiska fördelarna av att producera endast den renhet som krävs i applikationen sträcker sig även till investeringskostnaderna eftersom man kan klara sig med en mindre kompressor och en mindre syrgasgenerator vid lägre renheter.

OGP + har utformats för att ge maximal kvalitet och tillförlitlighet. Kontinuerlig och automatisk övervakning av inloppsluften skyddar integriteten hos zeolitmolekylsikten (ZMS) som adsorberar kvävet ur den inkommande tryckluften. Dessutom övervakar OGP+ kontinuerligt det syre som framställs. Om det uppstår några renhetsproblem kommer generatorn att ingripa och hindra syret från att nå applikationen tills renhetsnivån har återställts. OGP+ sparar också plats på kundernas produktionsgolv. Tack vare sin design tar generatorn ett betydligt mindre utrymme i anspråk än branchstandard.

OGP + finns i åtta modeller med en flödeskapacitet från 2-37 Nm³ / h. Den kan beställas över hela världen från och med mitten av juli 2021.

För mer information, varmt välkommen att kontakta:

Robert Aronson
Produktingenjör, Industrial Air Division, Atlas Copco Compressor AB
0706-29 21 19
[email protected]

Alexandra Calgar
Marknadschef, Atlas Copco Compressor
0721-45 25 01
[email protected]

Atlas Copco Compressor är ett säljbolag inom Atlas Copco-gruppen, en världsledande leverantör av hållbara produktivitetslösningar sedan 1873. Vi ansvarar för marknadsföring och försäljning av innovativa och energieffektiva produkter och tjänster relaterade till tryckluft och gas på den svenska marknaden.Vi strävar efter att vara den föredragna samarbetspartnern för kunder som behöver kompressorer, blåsmaskiner, gasgeneratorer och service därav. Genom att lyssna på våra kunder och genom att dela idéer med kollegor runt om i världen stöder vi utvecklingen av nya innovativa produkter och tjänster som ger affärskritiska fördelar inom de applikationer vi servar. Atlas Copco grundades i Stockholm 1873 och har idag kunder i mer än 180 länder och omkring 40 000 medarbetare. Under 2020 uppgick omsättningen till 100 miljarder SEK. Läs mer på atlascopcogroup.com

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *