Connect with us

Marknadsnyheter

atNorth expanderar i Norden och förvärvar två datacenter i Finland

Published

on

Datacenterföretaget atNorth satsar ytterligare i Norden och förvärvar två datacenteranläggningar från Advania i Finland. Förvärvet är en viktig del i företagets expansion och satsning i Norden – och planen är att även bygga ett tredje datacenter i Finland. 

Affären innebär att atNorth tar över driften av de förvärvade datacenteranläggningarna i Finland. Tillsammans med egna experter och specialister från Advania säkerställs att övergången sker helt sömnlöst och med obruten drift som inte påverkar befintliga kunder.

– Vi är glada och stolta över det här förvärvet och att kunna lansera atNorth i Finland. Det är en del av vår tillväxtstrategi att växa och utöka våra tjänster på ett hållbart och strategiskt sätt över hela Norden. I takt med att organisationer alltmer flyttar sina datakörningar till Norden är investeringarna avgörande för att vi ska kunna stötta kunderna på ett effektivt sätt. Vi förbereder oss dessutom för att expandera ytterligare i regionen, säger Eyjólfur Magnús Kristinsson, vd på atNorth.

Finland lockar många utländska kunder i takt med sin ledande globala position inom teknik och digitalisering. Den finska regeringen har prioriterat digitaliseringen och finska företag har en lång tradition av att investera i forskning och utveckling. Det gör att tekniksektorn blomstrar med många framgångsrika startups och innovativa företag.

Finland har som mål att vara klimatneutralt 2035 och världens första fossilfria välfärdssamhälle. Finland är ledande inom utveckling av förnybar energiteknik och har ett starkt fokus på hållbarhet, vilket är helt i linje med atNorths fokus på hållbar IT.

De senaste åren har atNorth haft en tresiffrig tillväxt som ett resultat av en utmärkt kundservice. atNorths lösningar erbjuds som en tjänst och är byggda för att vara flexibla och skalbara efter kundernas växande behov och allt fler hållbarhetsinitiativ. Advania har som ambition att i samarbete med atNorth fortsätta att leverera förstklassiga lösningar till befintliga och nya kunder och att bli norra Europas mest föredragna IT-tjänsteleverantör.

– En viktig anledning till att etablera ett partnerskap med atNorth i Finland är deras fokus på högkvalitativa och hållbara tjänster. Vi uppskattar att samarbeta med företag med samma kundfokus och kvalitetstänkande som vi själva, säger Atte Kekkonen, vd för Advania Finland.

atNorth har en lång historia av att investera i områden där det finns topptalanger inom IT och kommer i år att öppna sin tredje datacenteranläggning i Akureyri som är Islands tekniska nav i norr.

Om atNorth
atNorth är ett ledande datacenterföretag som erbjuder hållbara, kostnadseffektiva och effektiva lösningar för den senaste servertekniken på Island, i Sverige och i Finland. Bolaget driver fem datacenter på strategiska platser i Norden med ett sjätte under uppbyggnad på norra Island.

Med hållbarhet som utgångspunkt arbetar atNorths datacenter på 100 % förnybara energiresurser och stödjer principerna för cirkulär ekonomi. Alla atNorths anläggningar är designade för optimal energieffektivitet med intelligent klusterdrift för långsiktigt fungerande infrastrukturinstallationer. Skräddarsydda lösningar gör det möjligt för företag att på ett effektivt sätt beräkna, simulera, träna och visualisera stora datakörningar. atNorth har sitt huvudkontor i Reykjavik, Island. Verksamheten grundades 2009 och förvärvades 2022 av Partners Group. För mer information, besök atNorth.com eller LinkedIn.

Om Advania AB
Advania är ett nordeuropeiskt IT-tjänsteföretag, med rötter från 1939, verksamt i Sverige, Norge, Storbritannien, Island, Finland och Danmark med mer än 4 500 anställda. Företaget fokuserar på att hjälpa kunder och vara en partner i deras digitala resa, och arbeta innovativt och på bäst möjliga sätt med IT-plattformar och tjänster. Advania betjänar tusentals företagskunder, multinationella företag, regeringar och offentliga institutioner, stora, små och medelstora företag i alla aspekter av samhället. För ytterligare information, besök www.advania.se.

För mer information eller intervjuförfrågan, vänligen kontakta:
Magdalena Höglund, Presskontakt, Westmark Information, tel: +46 733 338840, [email protected]

 

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Marknadsnyheter

Rizzo Group meddelar byte av interim CFO

Published

on

By

STOCKHOLM 3 februari 2023 Rizzo Group AB (”Rizzo Group” eller ”Bolaget”) meddelar idag att Bolagets interim CFO, Jonas Ohrzén, har sagt upp sig från sin anställning. Som hans efterträdare har Bolaget idag utsett Natalja Schneider till ny interim CFO. Natalja kommer senast från rollen som Head of Group Control på DHL Freight och har tidigare varit CFO på bland annat Nordic Morning Group. Rekryteringen av en permanent CFO pågår och är i sin slutfas.

Jonas Ohrzén kommer att fortsätta i sin nuvarande tjänst till den 6 februari 2023, Natalja Schneider tillträder tjänsten som interim CFO samma dag.

Jag vill tacka Jonas för hans tid och insats i Rizzo Group och önskar honom all lycka framtiden säger Jonas Stille, VD Rizzo Group.

För vidare information, vänligen kontakta:
Jonas Stille, VD, tel: +46 (0) 70 721 03 07, email: [email protected]

Denna information är sådan information som Rizzo Group AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s markandsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående persons försorg, för offentliggörande den 3 februari 2023 kl.17:15 CET.

Om Rizzo Group
Rizzo Group AB (publ) är en ledande aktör inom väskor och accessoarer i Sverige och Norge med totalt cirka 60 butiker. Verksamheten drivs genom de helägda kedjorna Rizzo och Morris med ett utbud av egna och externa varumärken. Rizzo Group AB (publ) är noterat på Nasdaq Stockholm under ticker RIZZO B med ISIN-kod SE0016276109 och har sitt huvudkontor i Stockholm. Koncernen har cirka 200 medarbetare (heltidstjänster). För mer information, besök www.rizzogroup.se

Rizzo Group
+46 8 508 99 200
[email protected]

Rizzo Group AB, Kungsholmstorg 6B, 112 21 Stockholm

Telefon 08-508 99 200. Organisationsnummer 556540-1493. www.rizzogroup.se  

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

Market Notice 28/23 Information regarding Vultus AB’s LEI

Published

on

By

Report this content

Vultus AB’s (VULTS) LEI has been updated from a previous incorrect LEI. 

Correct LEI: 984500C635EA7EDB7420 

Stockholm February 3, 2023 

Spotlight Stock Market 
08-511 68 000   
[email protected]

Continue Reading

Marknadsnyheter

Almi Uppsala har beviljat Miris stöd för digitaliseringscheck om 250 000 kr

Published

on

By

Miris har beviljats stöd från Almi i form av en digitaliseringscheck om 250 000 kr. Stödet skall användas i samband med utveckling av det beräkningsverktyg som utvecklas tillsammans med Trients AB.

Stödet är finansierat av den europeiska regionala utvecklingsfonden och har beviljats av Almi Uppsala. Miris skall utveckla en digital lösning för överföring av data från Miris analysinstrument Miris Human Milk Analyzer™ (Miris HMA™) och ett användargränssnitt för det nya beräkningsverktyget som planeras lanseras innan årsskiftet.

”Denna finansiering är mycket uppskattat och är ett viktigt bidrag till vår utveckling av hållbara produkter. Beräkningsverktyget kommer effektivisera arbetet hos våra kunder och öka säkerheten i användningen av analysresultatet från Miris HMA™. Med ett beräkningsverktyg stärker vi Miris produktportfölj och tar ytterligare ett steg mot att förbättra nutritionsvården av för tidigt födda barn” säger Camilla Sandberg, VD Miris.

Denna information är sådan som Miris Holding är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU nr 596/2014). Informationen lämnades, genom angiven kontaktpersons försorg, för offentliggörande 2023-02-03 17:10 CET.

För mer information:
Camilla Myhre Sandberg, VD Miris Holding AB. Mobil: +46 18 14 69 07, E-post: 
[email protected]

Om Miris:
Miris är ett globalt MedTech bolag som utvecklar och säljer utrustning och förbrukningsartiklar för analys av humanmjölk. Försäljning sker i första hand till neonatalavdelningar, mjölkbanker och forskningsinstitutioner i hela värden. Miris vision är att alla nyfödda barn skall ha samma tillgång till sjukvård för att säkerställa bästa möjliga start i livet. I december 2018 erhöll bolaget marknadsgodkännande från amerikanska läkemedelsmyndigheten (FDA) för Miris Human Milk Analyzer™ (Miris HMA™). Missionen är att bidra till ökad global neonatal hälsa genom att tillhandahålla individuell nutrition baserad på humanmjölk. Miris Holding AB är noterat på Spotlight Stock Market.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.