Att arbeta med psykisk ohälsa – chefens roll

| 26 april, 2021 | 0 kommentarer

Psykisk ohälsa är det främsta skälet till sjukfrånvaro i Sverige. Enligt Arbetsmiljölagen har arbetsgivare och chefer ansvar för de anställdas hälsa och säkerhet och att förebygga sjukskrivning. I en ny studie, finansierad av Afa Försäkring, har forskare utforskat chefers kunskap, erfarenheter och strategier vid depressions- och/eller ångestsjukdom hos medarbetare.

Vad kan och gör chefer när det gäller medarbetare med psykisk ohälsa? Hur kan vi öka chefers kunskap om psykisk ohälsa för att stödja medarbetare att upprätthålla sin arbetsförmåga? Vilka faktorer kan ha betydelse för chefers preventiva åtgärder?

På webbinariet den 4 maj får du ta del av en enkätundersökning där över 4 700 svenska chefer tillfrågades och hela 71 procent svarade. Undersökningen presenteras av Monica Bertilsson, lektor, avdelningen för samhällsmedicin och folkhälsa, Sahlgrenska akademin, Göteborgs Universitet.

Under webbinariet kommer även kort information om det så kallade rehabiliteringsstödet att presenteras. Rehabiliteringsstödet är en del av Afa Försäkrings förebyggande verksamhet och presenteras av Emma Aronsson, samordnare på avdelningen stöd för arbetsmiljöutbildning och rehab.

Datum och tid: tisdag 4 maj kl. 9.00–10.00.

Media hälsas välkomna att delta i webbinariet

Anmälan till görs via Afa Försäkrings webbplats senast fredag 30 april
En länk kommer att skickas till dig som är anmäld.

Pressfrågor hänvisas till Linda Harling, presskommunikatör på Afa Försäkring: [email protected], 0730-96 35 12.

Övriga frågor: [email protected]

Välkommen!
Afa Försäkring

Om Afa Försäkrings forskningsstöd: Afa Försäkring satsar årligen 150 miljoner kronor på forskning och utveckling som syftar till att förebygga ohälsa och arbetsskador inom privat näringsliv, kommuner och regioner. Mer information om forskningsstödet finns på Afa Försäkrings FoU-webb.

Om Afa Försäkring: 9 av 10 är försäkrade genom jobbet. Afa Försäkring ger trygghet och ekonomiskt stöd vid sjukdom, arbetsskada, arbetsbrist, dödsfall och föräldraledighet. Våra försäkringar är bestämda i kollektivavtal mellan arbetsmarknadens parter och vi försäkrar människor i privat näringsliv, kommuner, landsting och regioner. Afa Försäkring drivs utan vinstsyfte och förvaltar cirka 200 miljarder kronor. En viktig del av vår verksamhet är att stödja forskning och projekt som aktivt syftar till att förbättra arbetsmiljön. Afa Försäkring har cirka 650 medarbetare och ägs av Svenskt Näringsliv, LO och PTK. www.afaforsakring.se

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *