Avassa listade av Gartner® som Cool Vendor 2022 i Edge Computing

| 29 juni, 2022 | 0 kommentarer

STOCKHOLM Juni 28 2022 — avassa.io — Det svenska Edge Computing-företaget Avassa är ett av fyra företag globalt som listas som Gartner® Cool Vendor 2022 i kategorin Edge Computing.

Avassa, grundat 2022 och baserat i Stockholm, har skapat en platform för att hantera applikationer och datorprogram som körs i så kallade edge-miljöer — det vill säga distribuerat över verksamheters fysiska lokaler och utanför det centrala molnet. Avassas innovativa lösning syftar till fungera som en brygga mellan moderna applikationsteam, vana att primärt hantera applikationer i centrala moln, och distribuerade miljöer — så som butikslokaler, sjukhus, fabriker, fastigheter, logistikcenter eller andra edge-miljöer. Nu listas Avassa som ett av fyra företag globalt som en Gartner Cool Vendor 2022 i kategorin Edge Computing av Gartners analytiker Bob Gill, Tom Bittman och Sandeep Unni.

“Vi värderar högt att Gartner inkluderar edge computing som en kategori i forskning likt Cool Vendor. Det bidrar med värdefulla insikter till företag som planerar, eller redan är igång med ett edge computing-initiativ.” säger Carl Moberg, CTO och medgrundare av Avassa. “Avassas vision är att göra edge-miljöer enkla, effektiva och säkra att hantera och att vi listats som Gartner Cool Vendor är fantastiskt ärofyllt — och ett enormt erkännande av vårt bidrag till branschen såhär långt.”

Avassa har skapat ett verktyg för att orkestrera, livscykelhantera och överse applikationer som körs i edge-miljöer. De möjliggör för företag att uppnå samma flexibilitet och innovationskraft som de har i molnverktygen de redan använder — även i distribuerade miljöer. Det leder ofta till både ökad innovationsförmåga och en förbättrad användarupplevelse. Avassa listas nu som Gartner Cool Vendor inom Edge Computing som ett av totalt fyra företag globalt. Carl Moberg fortsätter:

“Edge-mijöer är en tilltagande viktig infrastrukturkomponent i ett flertal vertikaler inklusive detaljhandel, tillverkningsindustri, telekom, hotell, medtech och kommersiella fastigheter. Många företag har kommit en bra bit på sina molnresor till centrala moln, och vi hjälper dom utöka sin operativa förmåga även till edge-miljöer. Vi är stolta och glada över att vara ett av fyra företag som har äran att listas som Cool Vendors inom Edge Computing 2022.”


Carl Moberg, CTO & medgrundare Avassa

Om Gartner Cool Vendor
Gartners analytiker scannar årligen horisonten efter små bolag med något unikt och värdefullt att erbjuda. De söker bortom etablerade företag efter the next big thing — företag som har idéer som är innovativa, spännande och som gör avtryck.

Gartner disclaimer
GARTNER and COOL VENDORS are a registered trademark and service mark of Gartner, Inc. and/or its affiliates in the U.S. and internationally and are used herein with permission. Gartner does not endorse any vendor, product or service depicted in its research publications, and does not advise technology users to select only those vendors with the highest ratings or other designation. Gartner research publications consist of the opinions of Gartner’s research organization and should not be construed as statements of fact. Gartner disclaims all warranties, expressed or implied, with respect to this research, including any warranties of merchantability or fitness for a particular purpose.

Mer information, intervjuförfrågningar och demo:

Amy Simonson, [email protected], tel: +46 73-026 47 38
Carl Moberg, [email protected]

Om Avassa
Avassa är ett svensk bolag grundat 2020 som vill förenkla för företag i deras hantering av distribuerade edge-applikationer. Avassa erbjuder en effektiv och säker lösning för organisationer som är organiserade för molndrift, men som har en uppsättning applikationer som bäst körs i edge-miljöer. Läs mer om bolaget och plattformen på avassa.io.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.