Avida säljer finsk portfölj av förfallna privata lån till Modhi

| 28 september, 2021 | 0 kommentarer

Avida har tecknat avtal om att sälja företagets portfölj av förfallna finska privatlån till inkassoföretaget Modhi. Försäljningen är den första transaktionen av denna typ för Avida, och den kommer att följas av flera liknande försäljningar i framtiden.

– Vi upplevde ett stort intresse för marknaden för vår finska privata låneportfölj, säger Pehr Olofsson, Interim CEO på Avida. Efter en inledande fas med flera intressenter på köpsidan valde vi att teckna ett avtal med Modhi och deras finska verksamhet eftersom de erbjöd den bästa helhetslösningen för oss och Modhi har varit mycket transparenta och lätta att arbeta med i denna process. Vi ser att denna försäljning kommer kunna följas av flera andra i framtiden när vi nu har en väl fungerande process och organisation på plats, och vi har visat marknaden att vi är en aktör att räkna med.

För Modhi är affären ett viktigt steg för att bli ett ledande pan-nordiskt inkassoföretag.
– Vi är glada att kunna tillkännage ett stort portföljförvärv i Finland och stolta över förtroendet från Avida att kunna fortsätta arbeta med dessa lån. Avida har visat stor förståelse för vårt behov av högkvalitativ data och varit mycket lösningsorienterad under hela processen och förhandlingarna. Vi är redo för ytterligare tillväxt i Finland och andra nordiska länder, säger Mikko Dammert, CEO på Modhi Finland.

För ytterligare information kontakta:
Pehr Olofsson, Interim CEO, Telefon: + 46 72-402 44 94, E-post: [email protected]
Michael Grosche, head of communications and Investor relations, Telefon +46 70-307 29 36, E-post: [email protected]

 

Om Avida

Avida är ett kreditmarknadsbolag som sedan starten 1983 har fokuserat på att erbjuda lån till privatpersoner och företag. Vi är för närvarande cirka 130 anställda, med huvudkontor i Stockholm och kontor i Oslo och Helsingfors. På Avida är vi inte som andra i vår bransch. Vi kommer alltid att anstränga oss lite extra för att hjälpa våra kunder att förverkliga sina planer och vi lovar att vi alltid ger våra kunder den uppmärksamhet de förtjänar.

Avida står under tillsyn av Finansinspektionen. Som alla svenska banker och kreditmarknadsbolag omfattas vi också av statens insättningsgaranti.

 

Fakta om Modhi

Modhi-bolagen, med verksamhet i Norge, Sverige och Finland, är inkasso- och portföljköpsverksamheten inom SpareBank 1 Gruppen. Modhi erbjuder både inkassotjänster och köp av portföljer av förfallna lån, krediter och fakturor. Modhi har i dag 9000 kunder och hanterar € 1,2 miljarder i fordringar och har ca. 200 anställda.

Modhi ägs av SpareBank 1 Gruppen AS i Norge, vilket är en del av SpareBank 1-alliansen. SpareBank 1-alliansen är Norges näststörsta finansverksamhet som består av 15 självständiga sparbanker över hela Norge, som samarbetar på en gemensam plattform och varumärke. SpareBank 1-alliansen har over 1 235 milliarder kronor i förvaltat kapital med ca 6 500 medarbetare, varav 1 200 i SpareBank 1 Gruppen med dotterbolag.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *