Bäckhammars bruk 150 år firar med ny jubileumsbok

| 24 augusti, 2021 | 0 kommentarer

I år är ett speciellt år för Bäckhammars bruk. Bruket firar nämligen 150 år. En del av uppmärksammandet av brukets jubileum består av att en helt ny bok om bruket skrivits. Skillnaden jämfört med tidigare utgåvor om brukets historia, är att denna inte enbart fokuserar på historia, utan även mycket på nutid.

– Det är ju här och nu vi är och historiens duktiga medarbetare har tagit oss hit. Dagens fantastiska människor gör det möjligt att fortsätta Bäckhammars utveckling, säger Marie Stenquist, författare till boken och till vardags kommunikationsdirektör på Nordic Paper.

Under Bäckhammars bruks 150-åriga historia har bruket stått pall för mycket, alltifrån omvärldskatastrofer som världskrig, till mer interna katastrofer som bränder och omtalade konkurser. Men överlevnadsinstinkten har alltid funnits, liksom viljan bland medarbetarna att fortsätta tillverka en produkt vars användningsområden är nästintill oändliga och där efterfrågan ständigt ökar i takt med att världen och samhället behöver ställa om till mer hållbara material.

I boken görs dels återblickar men lika mycket handlar den om nutid och fokus ligger på människor. Dagens medarbetare som nyligen inlett sin karriär, precis som före detta medarbetare med lång och gedigen erfarenhet från bruket, delar frikostigt med sig av sina minnen. Boken är en blandning av gammalt och nytt och en hyllning till alla som bidragit till att bruket i år firar 150 år.

Vid frågor, vänligen kontakta:

Marie Stenquist
Director Communication/PR
[email protected]
072-5189773

Nordic Paper är en skandinavisk specialpappersproducent, som tillverkat högkvalitativt papper sedan 1800-talet. Vi är en ledande leverantör av kraftpapper och naturligt greaseprooofpapper för livsmedel. Våra produkter är baserade på förnyelsebara skogsråvara från lokala skogar. Från våra fyra skandinaviska pappersbruk levererar vi till kunder i över 70 länder. Nordic Paper hade 2020 intäkter om cirka MSEK 2 900, cirka 630 anställda och är noterat på Nasdaq Stockholm. www.nordic-paper.se

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *