Baker McKenzie företrädde framgångsrikt Gjensidige Forsikring i ärende om epidemiavbrott

| 7 april, 2021 | 0 kommentarer

Baker McKenzie har företrätt Gjensidige Forsikring i den viktiga frågan rörande anspråk på rätt till epidemiavbrottsförsäkringsersättning. Stockholms tingsrätt har idag ogillat den talan som Sturecompagniet AB har fört mot Gjensidige Forsikring angående rätt till försäkringsersättning på grund av de inskränkningar som hävdas ha uppkommit till följd av Folkhälsomyndighetens föreskrifter mot risken för smittspridning av Covid-19.

Pandemin har haft stor påverkan på samhället och ställt många företag och försäkringstagare inför stora påfrestningar. Det är bra att frågan om tolkning av epidemiavbrottsförsäkringars villkor prövas av rättsordningen, inte minst eftersom detta är en situation som aldrig tidigare uppkommit. Domen klargör tolkningen av denna epidemiavbrottsförsäkring och tydliggör att lagar och föreskrifter inte i sig innebär att försäkringsfall föreligger, vilket är bra som vägledning för andra fall av liknande slag.

Ansvarig delägare för ärendet är Stefan Bessman, biträdd av Magnus Stålmarker, Eva Jehrin och Farzad Niroumand.

 

Kontakt
Stefan Bessman, advokat och partner, Baker McKenzie
Telefon: 08-566 177 72
E-post:
[email protected]

Om Baker McKenzie
Baker McKenzie är en av världens ledande fullservicebyråer inom affärsjuridik. Sedan 1949 har Baker McKenzie tillhandahållit kvalificerade juridiska tjänster till flera av världens mest framstående företag, organisationer och offentliga institutioner. I dag har Baker McKenzie närmare 13 000 medarbetare på 77 kontor i 46 länder. I Sverige finns Baker McKenzie sedan 1991. Företagets svenska kontor är miljöcertifierat i enlighet med ISO 14001 miljöledningssystem och verksamheten är klimatneutral sedan 2020. www.bakermckenzie.com  

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *