Beatly och Workamo lanserar samarbete – första lösningen som uppfyller alla skatteverkets krav

| 16 februari, 2021 | 0 kommentarer

Februari 16

Beatly är ett svenskt influencer nätverk som under de senaste åren haft en stark tillväxtresa och varit ett självklart val för många influencers. Beatly och Workamo har valt att samarbeta för att finna en så bra lösning som möjligt för Beatly’s så kallade micro influencers vilket syftar till de som inte själva driver företag. Workamo’s tjänst erbjuder influencers möjlighet till att redovisa förmåner, betala skatt & sociala avgifter, vara försäkrade och få möjlighet till pensionsavsättning om så önskas med mera.

Vi fick en grundläggande revision av skatteverket förra året tillsammans med de övriga stora aktörerna på marknaden. Skatteverkets förtydligande underlättade för oss att veta hur vi ska göra rätt. Workamo bockar av de viktiga förbättringspunkterna som fanns och gör oss till vad vi tror är det första bolaget i vår bransch som uppfyller alla krav” – Andreas Missirlis Eliasson – CEO – Co-Founder och Beatly.

Beatly vill uppmärksamma att många influencers får produkter istället för pengar för marknadsföringsjobb och att man ska kunna kräva en ersättning för ett arbete som också betalar ens hyra. Genom Workamo kan Beatly och influencern enkelt redovisa förmåner så att det redovisas som en lön vilket på sikt kommer att vara en fördel för influencers anser både Beatly och Workamo.

Vi ser fram emot att få vara först ut med lösningen och att skapa ett integrerat samarbete där vi ger Beatly’s influencers möjlighet att få fakturera utan eget företag på ett korrekt sätt. Det kanske till en början uppfattas som negativt men det sätter rätt press på bolag som anlitar Beatly och andra influencer nätverk att göra rätt för sig gällande förmåner. Prylar betalar inte hyran men det gör en monetär ersättning.” säger Olof Norlander, VD Workamo.

Workamo ägs delvis av venture buildern EPTI och ekonomisystemet och redovisningstjänsten PE Accounting. EPTI är idag ca 100 medarbetare och är delägare i över 17 bolag och har byggt ut den tekniska plattformen baserat på PE Accountings system. PE Accounting som redan 2011 var först i Sverige med att automatisera redovisning i ett egenutvecklat system där även lön ingår står för både kunskap inom bokföring och den digitala plattform Workamo bygger på.
 

Kontakt:
[email protected]

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *