Beijer Ref meddelar byte av CFO

| 25 oktober, 2021 | 0 kommentarer

Beijer Ref AB, den globala kylgrossisten, meddelar idag byte av sin chief financial officer (CFO).

Beijer Ref och Maria Rydén, executive vice president (EVP) & CFO, har idag gemensamt kommit överens om att Maria ska lämna bolaget. Som hennes efterträdare har bolaget idag utsett Ulf Berghult till ny EVP & CFO. Ulf har omfattande erfarenhet av finans och av rollen som CFO på stora publika internationella koncerner. Han kommer senast från positionen som CFO på Perstorp och har dessförinnan haft samma roll på Trelleborg, Dometic och Thule.

 

Maria Rydén kommer fortsätta i sin tjänst tills vidare. Ulf Berghult tillträder tjänsten som EVP & CFO senast i april 2022.
 

Christopher Norbye, CEO på Beijer Ref, kommenterar:

”Jag vill tacka Maria för hennes arbete och engagemang under de senaste fyra åren. Maria har varit en viktig medlem i vår ledningsgrupp sedan hon började 2017. Vi har bara haft tillfälle att arbeta en kort tid tillsammans sedan jag började i slutet av augusti i år, men styrelsen och jag hyser en stor uppskattning och respekt för hennes arbete och vad hon har bidragit med till Beijer Ref under sin tid. Jag är mycket glad över att få välkomna Ulf till Beijer Ref. Han har en mycket stark meritlista som framgångrisk finansdirektör både från stora internationella börsnoterade bolag och private equity-ägda bolag. Han kommer att spela en nyckelroll i Beijer Refs fortsatta utveckling, där hans bakgrund och tidigare erfarenheter kommer vara en stor tillgång för oss när vi planerar för att accelerera vår tillväxt framöver och vårt mission att förse marknaden med global expertis inom hållbara kylsystem och luftkonditionering.”

 

För mer information, vänligen kontakta:

Christopher Norbye, CEO
Telefon +46 40-35 89 00
Email
[email protected]

Denna information är sådan information som Beijer Ref AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande klockan 11.00 CET den 25 oktober 2021.

BEIJER REF AB är en teknikinriktad handelskoncern som genom mervärdesskapande produkter erbjuder sina kunder konkurrenskraftiga lösningar inom kyla och klimatreglering. Beijer Ref är en av världens ledande kylgrossister, och finns representerat i 38 länder i Europa, Afrika, Asien och Oceanien.

www.beijerref.com

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *