Beijer Ref stärker sitt erbjudande i Frankrike genom förvärv av franska bolaget EID

| 1 augusti, 2022 | 0 kommentarer

Beijer Ref har tecknat avtal om att förvärva 85 procent av aktierna i EID, med option om att förvärva resterande andel. EID producerar isolerade kopparrör samt är en stark återförsäljare av andra HVAC-relaterade produkter. Bolagets årliga omsättning uppgår till cirka 170 miljoner SEK med bra lönsamhet.

Förvärvet stärker Beijer Refs geografiska närvaro i Frankrike och utökar verksamhetens erbjudande till både nya och befintliga kunder. EID, som grundades 1992, har sitt huvudkontor i Avignon, Frankrike, och består idag av 20 anställda.

EID kommer att fortsätta att verka under eget namn och grundarna kommer att stanna kvar och leda verksamheten.

Christopher Norbye, CEO Beijer Ref, kommenterar:
“Det känns glädjande att få välkomna EID till Beijer Ref-koncernen. De har mångårig erfarenhet inom branschen och är idag en väletablerad aktör med en bred kundbas och täckning över hela Frankrike. EID:s produktsortiment kompletterar väl vårt befintliga erbjudande.”

Malmö, 1 augusti 2022
Beijer Ref AB (publ)

För mer information, vänligen kontakta:
Christopher Norbye, CEO
Telefon +46 40-35 89 00
Email
[email protected]

Ulf Berghult, CFO
Telefon +46 40-35 89 00
Email
[email protected]

BEIJER REF AB är en teknikorienterad handelsgrupp som genom mervärdesprodukter erbjuder sina kunder konkurrenskraftiga lösningar inom kylning och klimatkontroll. Beijer Ref är en av de största kylgrossister i världen och finns representerade i 42 länder i Europa, Afrika, Asien och Oceanien.

www.beijerref.com

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.