Bengtsforshus kräver höjda hyror från årsskiftet

| 5 februari, 2021 | 0 kommentarer

Kommunala Bengtsforshus AB vill höja hyrorna för 896 hushåll med två procent den 1 mars. Det framgår av en förhandlingsframställan till Hyresgästföreningen.

Bengtsforshus har aviserat att man vill höja hyrorna med två procent från den 1 mars. På Hyresgästföreningens går man nu igenom underlaget för att bilda sig en uppfattning om bostadsbolagets krav men menar att förhandlingen måste spegla den verklighet som många lever i just nu.

–I år är det extra viktigt att hålla nere överenskommelsen. Många av våra medlemmar har fått försämrad ekonomi i spåren av pandemin. De oroar sig för att en hyreshöjning ska bli droppen nu när deras marginaler har minskat, konstaterar Sophia Fors, förhandlare på Hyresgästföreningen.

Bengtsforshus krav innebär att hyran för en normaltvåa skulle stiga med en hundra kronor.

För ytterligare upplysningar kontakta:
Sophia Fors, förhandlare
010-459 14 03

Region BohusÄlvsborg-Skaraborg
Regional pressjour BÄSK
010-459 14 27

Hyresgästföreningen är en demokratisk medlemsorganisation för dagens och morgondagens hyresgäster. Vi är partipolitiskt obundna och har över en halv miljon hushåll som medlemmar. Det gör oss till en av Sveriges största folkrörelser och den främsta företrädaren för hyresgästerna.
Vårt uppdrag är allas rätt till en god bostad till rimlig kostnad. Dessutom ska alla hyresgäster garanteras ett boende med trygghet, inflytande och gemenskap.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *