Besöksrekord för Kolmården under Halloween

| 5 november, 2017 | 0 kommentarer

sö, nov 05, 2017 14:07 CET

Halloween på Kolmården har blivit en återkommande succé och när djurparken nu summerar höstlovet har man välkomnat drygt 36 000 gäster, en ökning på över 23% mot föregående år. Det är flera gäster än någonsin under Halloween.

Det var för sjätte gången i ordningen Kolmården arrangerade Halloween, ett evenemang som tydligt ökat i popularitet. Gästerna uppskattar särskilt de rysmysiga inslagen som utgörs av dekorationer, shower och 45 skådespelare och statister som rör sig i parken. I år stod området Riddarnas Förbannelse med föreställning och Spökhus för en del av nyheterna.

-Det känns fantastiskt kul att vi under fem dagar i november lockat så många gäster till Kolmården. Jag är stolt över hur vi tillsammans skapat ett så populärt och uppskattat evenemang, säger Niclas Palmqvist, VD på Kolmården.

Flera av dagarna har kunnat jämföras med högsäsong i juli med runt 10 000 gäster. Förutom en rekordökning av dagsbesök har tillhörande Vildmarkshotellet  varit i princip fullbelagt under veckan och hotell i närområdet visar på goda resultat. 

-Den positiva utveckling Kolmården står för bidrar till ökad sysselsättning och under Halloween har över 300 personer, varav många unga, arbetat hos oss på Kolmården. Att vi förlänger säsongen under vinterhalvåret med Halloween och Sagojul är ett lyft även för andra verksamheter i kommunen, säger Niclas Palmqvist.

När Halloween avslutats påbörjas genast förberedelserna inför Sagojul som arrangeras för andra året och har premiär den 1 december. 

Destination Kolmården är ett av Sveriges populäraste resmål för barnfamiljer och innefattar Kolmårdens Djurpark och Vildmarkshotellet. Destinationen ingår i temaparkskoncernen Parks and Resorts tillsammans med Gröna Lund, Skara Sommarland, Furuvik och Aquaria.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *