“Better with Less”, tävling som utmanar designers att skapa mer miljövänliga förpackningslösningar

| 6 november, 2017 | 0 kommentarer

må, nov 06, 2017 14:35 CET

Metsä Board Corporation press release 6 november 2017 

Miljarder konsumentförpackningar används i världen varje dag, och antalet stiger. “Better with Less – Design Challenge” utmanar förpackningsdesigners att skapa ännu mer miljövänliga och funktionella förpackningslösningar för vardagliga produkter. Den internationella tävlingsjuryn består av välkända experter inom förpackningsdesign, bland andra Lars G. Wallentin.

Better with Less – Design Challenge börjar den 6 november, 2017. Den internationella tävlingen för förpackningsdesign, arrangerad av Metsä Board, har till syfte att hitta nya förpackningslösningar för några av världens mest använda och snabbast växande typer av konsumentförpackningar.

Miljarder konsumentförpackningar används i världen varje dag och eftersom befolkningen fortsätter att öka, så kommer också antalet förpackningar att göra det. Den stora mängden plast som används i förpackningar är ett internationellt bekymmer, delvis då plastavfall som hamnar i haven uppgår till nästan nio miljoner ton årligen.

Förpackningar kommer även i framtiden att ha en viktig roll för att skydda och marknadsföra produkter. Men, allt eftersom konsumtionen växer blir det än viktigare att utveckla förpackningslösningar av förnybara, icke fossilbaserade material och med smartare resursanvändning. Metsä Board menar att förpackningsdesigners har en viktig roll i detta och att miljöpåverkan kan minskas genom att exempelvis göra förpackningarna lättare, använda förnybara material och underlätta återvinning.

”Designen av förpackningar kan ha en stor miljöpåverkan. Vi behöver ta fram nya lösningar med tanke på kommande generationer, och tänka på hur vi kan skapa bättre konsumentupplevelser med mindre miljöpåverkan. Med denna tävling tänker vi driva på innovativ och hållbar förpackningsdesign i världen”, betonar tävlingsjuryns ordförande och medlem av tävlingsjuryn
Cyril Drouet
, Design Innovation Director, Metsä Board.

Tävlingsbidragen bedöms av en internationell jury bestående av välkända experter inom förpackningsdesign.
Terri Goldstein
, professionell varumärkes- och förpackningsdesigner,
Peter Désilets
, strateg och specialist på förpackningars hållbarhetsaspekter.
Marianne Rosner Klimchuck
, expert på förpackningsdesign och leder Communication Design Pathways Department of Fashion Institute of Technology.
Lars G. Wallentin
, förpackningsdesigner som arbetat med världskända varumärken samt
John B. Mahaffie
, futurist och expert inom främst framtida förpackningslösningar.

Anmälan är öppen från den 6 november 2017 till den 31 mars 2018 på
www.betterwithless.org
. Nya förpackningslösningar ska designas för konsumentförpackningar, exempelvis för takeaway mat, e-handel, hälsa, kosmetik och torra livsmedel.

Vinnaren av Better with Less – Design Challenge får 10 000 Euro. Tävlingen är även öppen för studenter och Metsä Board kommer att, som ett ytterligare pris, ge möjligheten till praktik för en student hos Metsä Boards förpackningsteam i Shanghai. Finalisterna och vinnarna annonseras våren 2018.

Tävlingen kan följas på sociala media med hashtagen #betterwithless.  

Link to photos

För mer information, kontakta gärna

Marjo Halonen, VP Communications, Metsä Board

Mobil: +358 (0)50 598 7046

Email: [email protected]

www.betterwithless.org

Metsä Board

www.metsaboard.com

En ledande europeisk tillverkare av premiumkartong av färskfiber

Metsä Board är en ledande europeisk tillverkare av premiumkartong av färskfiber, vilket omfattar falskartong, kartong för matservice och vit kraftliner. Våra lättviktiga kartongmaterial är utvecklade för att ge bättre, säkrare och mer hållbara lösningar för konsumentprodukter liksom för applikationer i butik och för matservice. Vi arbetar tillsammans med våra kunder på global nivå för att utveckla lösningar för bättre kundupplevelser och med mindre miljöpåverkan. Den rena färskfibern som Metsä Board använder är en förnybar resurs och spårbar till ursprunget i hållbart brukade nordliga skogar.

Metsä Boards globala försäljningsnätverk ger service till kunder över hela världen, inklusive varumärkesägare, detaljhandelsföretag, konverterare och grossister. 2016 uppgick bolagets försäljning till 1,7 miljarder euro och antalet anställda var cirka 2 500. Metsä Board, en del av Metsä Group, är börsnoterat på Nasdaq i Helsingfors.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *