BHG Group förvärvar IP Agency

| 5 februari, 2021 | 0 kommentarer

BHG Group AB (publ) (”BHG”) förvärvar 51 procent av IP Agency Finland OY (”IP Agency”), ett ledande online-bolag inom produkter för sport och fritid. Produkterna utgörs av egna varumärken som säljs i företrädesvis Finland, Sverige, Belgien, DACH-länderna och USA. IP Agencys årliga försäljningstillväxt under de senaste tre åren har överstigit 120 procent och omsättningen under 2020 uppgick till drygt 180 MSEK med en EBITDA-marginal på över 25 procent.

BHG:s vd och koncernchef, Adam Schatz, kommenterar: ”Vi är enormt imponerande över hur IP Agency utvecklats och ser mycket fram emot att bidra till bolagets fortsatta resa, internationella expansion och breddning av sortimentet. Vi är också mycket glada över att IP Agencys grundare och ledning fortsätter tillväxtresan tillsammans med oss under Jouki Puurtinens ledarskap.”

IP Agency bedrev under 20 år en handelsverksamhet med import från främst Asien men omvandlades 2015 till ett online-företag. Verksamheten, med 18 anställda (FTE), erbjuder unika produkter online inom sport och fritid, under egna varumärken. Produkterna utvecklas från idé till slutprodukt, köps in från framförallt Asien och säljs hvudsakligen via 4 webbutiker samt på marknadsplatser online och via större retailkedjor. Varje månad har de olika webbutikerna omkring 900 000 besök

Martin Edblad, ansvarig för M&A, kommenterar: ”Det är imponerande att se den utveckling IP Agency haft under de senaste tre åren. Genom att ingå i BHG tror vi att IP Agency ska dra stor nytta av vår bredd av försäljningskanaler och kompetens inom ett antal avgörande områden. Vi ser mycket fram emot att arbeta tillsammans med bolagets grundare och ledning för att stötta verksamhetens fortsatta expansion.”

Vd Jouki Puurtinen och ledningen i IP Agency kommer fortsätta i sina nuvarande positioner. IP Agency kommer konsolideras i segment DIY från och med 2021-02-01. 

För mer information, vänligen kontakta:
Adam Schatz, vd och koncernchef för BHG Group
Telefon: +46 (0) 709 32 43 00. E-post: 
[email protected]

Jesper Flemme, CFO för BHG Group
Telefon: +46 (0)720 80 25 69. E-post: 
[email protected]

Johan Hähnel, Ansvarig för investerarrelationer för BHG Group
Tel: +46 (0) 70 605 63 34. E-post: 
[email protected]

Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersoners försorg, för offentliggörande den 5 februari 2021, kl. 12:30 CET.

Om BHG
BHG är den största onlineaktören inom konsumenthandel i Norden. Vi har utöver våra nordiska verksamheter också en betydande närvaro i stora delar av Öst-, och Centraleuropa. Vår starka position på våra marknader innebär att vi är den största aktören i Europa inom Home improvement, som innefattar både Do-It-Yourself och Heminredning. Genom vårt ekosystem av onlinedestinationer, som kompletteras och understöds av fysiska showrooms och ett omfattande service- och tjänsteutbud, såsom last-mile leveranser och installationer, erbjuder vi marknadens ledande utbud av välkända externa och egna varumärken. Totalt uppgår antalet unika produkter i gruppen till närmare en miljon, vilket tillsammans med vårt övriga utbud, utgör ett komplett erbjudande inom DIY, fritidsprodukter, möbler och heminredning.

I Gruppen ingår över 95 onlinedestinationer, innefattande till exempel: www.bygghemma.sewww.trademax.sewww.chilli.se, www.furniturebox.se och www.nordicnest.se – och över 70 showrooms. Vårt huvudkontor ligger i Malmö och vi har verksamheter i de flesta europeiska länder. BHG är noterat på Nasdaq Stockholm, med tickern BHG.

BHG:s e-handelsverksamheter har över 2 000 anställda som varje dag arbetar för att skapa en optimal köpupplevelse genom kombinationen av ett oöverträffat produktutbud och smart teknologi, kombinerat med ledande produktexpertis och ett brett utbud av service- och tjänster.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *