Bilprovningen tillbaka med ny station i Högdalen nästa år

| 24 februari, 2020 | 0 kommentarer

Bilprovningen gläder sig åt att återvända till Högdalen. Hösten 2021 öppnas portarna till en ny, fräsch och lättillgänglig station, belägen ett stenkast från E4. Bilprovningen ökar därmed sin närvaro i södra Stockholm. Befintliga anläggningar finns i Huddinge, Nacka, Norsborg, Västerhaninge och på Värmdö. 

Bilprovningens regionchef Fredrik Walther vid Hgdalens fretagsomrde dr en ny station ppnas hsten 2021

Södra Storstockholm är en region i kraftig expansion. Befolkningen ökar och antalet personbilar och pendlare likaså. I dagsläget har Bilprovningen stationer i Haninge, Huddinge, Nacka, Norsborg, Västerhaningen och på Värmdö. Bolaget har sedan en tid tillbaka sökt efter fler kundnära lägen för att förstärka sin närvaro i området. 

Nybyggd station i lättillgängligt läge nära E4 
Nu har Bilprovningen hittat ett attraktivt och lättillgängligt läge i Högdalens företagsområde på Harpsundsvägen 166, nära väg 229, Gubbängen trafikplats och E4 som är en av de mest trafikintensiva infarterna till södra Stockholm. 

– Vi vill erbjuda kunderna en så smidig besiktning som möjligt och då är läget A och O. Nyetableringen i Högdalen motsvarar verkligen våra förväntningar. Den kommer att vara både enkel att hitta och åka till, säger regionchef Fredrik Walther, som ansvarar för Bilprovningens anläggningar i Stockholm. 

Det innebär att Bilprovningen, efter några års frånvaro, etablerar sig på nytt i Högdalen. Den förra stationen avyttrades i samband med omregleringen av fordonsbesiktningsmarknaden. 

När Bilprovningens nya station är färdigbyggd och portarna öppnar hösten 2021 kommer kunder med lätta fordon, dvs. personbilar och mc, att kunna tas emot. Lokalen ägs och utvecklas av JSR-Fastigheter och det gemensamma projektet ses som mycket positivt av båda parter.

Starkt och välkänt varumärke 
Bilprovningen, som till 100 procent ägs av staten, är den ledande och enda rikstäckande aktören på besiktningsmarknaden. Inklusive anläggningen i Högdalen kommer Bilprovningen att ha 102 stationer. 

– Vi gläder oss att komma tillbaka till Högdalen och hoppas att vår service och närhet i kombination med vårt varumärke, goda rykte och långa erfarenhet attraherar många kunder. De är alla varmt välkomna till oss, avslutar Fredrik Walther. 

För mer information
Cecilia Blom Hesselgren, kommunikationschef, mobil: 0706-87 03 66, e-post: [email protected] 
Fredrik Walther, regionchef Stockholm, mobil: 0700-02 00 06, e-post: [email protected]  

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *