Biofest i hela Sverige på söndag

| 13 september, 2022 | 0 kommentarer

Den 18 september lanseras den Stora Biodagen efter internationella förlagor. Då bjuder biografer runt om i Sverige på halva priset på hela repertoaren. Samtidigt blir det smygpremiärer, överraskningar, rabatter i kiosken, utlottningar, happenings och en massa annat skoj på biografen.

Stora Biodagen blir en högtidsstund för alla bioälskare. Det blir folkfest från norr till söder när biografer över hela landet lyfter ridån och tänder projektorn. Alla får möjlighet att avnjuta de senaste filmerna på stora duken för halva priset.

– Det är kul att få starta biohösten med en riktig fest, säger Peter Fornstam, ordförande i Sveriges Biografägareförbund som är en av medarrangörerna. Vi har många spännande filmer de kommande månaderna, så älskar du att se film på bio har du en riktigt härlig tid framför dig.

Att bio verkligen är tillbaka har märkts på allvar under våren och sommaren med stora succéer som exempelvis Top Gun: Maverick, Elvis, Där Kräftorna Sjunger och Minionerna. Stora Biodagen blir nu startskottet på en höst full av svenska och internationella storfilmer.

Idén till Stora Biodagen är bland annat inspirerat av National Cinema Day som nyligen arrangerades i USA, Kanada och UK. Den 3 september kunde amerikaner och kanadensare gå på bio för bara 3 dollar per biljett. Över 8 miljoner gäster besökte de 3000 biografer som deltog. Även Storbritannien genomförde samma event den 3 september med nära 1,5 miljoner besökare. I Norge har Store Kinodagen länge varit ett återkommande event som arrangeras första helgen i november.

– Under Stora Biodagen på söndag bjuds det utöver halva priset på alla filmer även på överraskningar, utlottningar och erbjudanden. Målet är att detta ska bli en återkommande folkfest även i Sverige.

Stora Biodagen är en gemensam satsning från Sveriges samlade biograf- och filmbransch.

För ytterligare information kontakta:

Peter Fornstam
Sveriges Biograägareförbund/Svenska Bio
Tel: 08 – 765 2611
Mail: [email protected]

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.