Bonava säljer 50 hyreslägenheter i Helsingfors

| 31 augusti, 2021 | 0 kommentarer

Bonava säljer 50 hyreslägenheter i Helsingfors, Finland, till eQ Residential Fund. Affären uppgår till 12 miljoner EUR och de första bostäderna förväntas färdigställas och överlämnas till kund under det första kvartalet 2023.

– Vi är mycket glada över att kunna fortsätta vårt samarbete med eQ, nu i ett nytt bostadsområde i östra Helsingfors. I och med byggstarten av det här projektet kommer vi här att ha 300 bostäder i produktion, och vi planerar totalt att bygga cirka 550 bostäder. När projektet är färdigställt kommer det här grannskapet med sina speciella mässingsfasader att bli synliga landmärken i området, säger Riku Patokoski, affärsenhetschef, Bonava Finland.
 

Det aktuella grannskapet är beläget i Vuosaari i östra Helsingfors, en kort promenad från havet, där stranden och naturen möjliggör för utomhusaktiviteter. Därtill ligger området nära såväl köpcentrum som skolor och kollektivtrafik.

Sitadelli 3 är den tredje etappen i ett grannskap där Bonava planerar för totalt 550 bostäder. Den beräknade tidpunkten för områdets färdigställande är 2025.

För mer information, vänligen kontakta:

Fredrik Hammarbäck, Group Head of Press and Public Affairs
[email protected]
Tel: +46 739 056 063

Carolina Strömlid, Head of Investor Relations
[email protected]
Tel: +46 708 807 173

Bonava är en ledande bostadsutvecklare i norra Europa som skapar hem och grannskap där människor har högsta möjliga livskvalitet. Bolaget är den första bostadsutvecklaren i Europa att få sina klimatmål godkända av Science Based Targets initiative. Med sina 2 100 medarbetare utvecklar Bonava bostäder i Tyskland, Sverige, Finland, Danmark, Norge, S:t Petersburg, Estland, Lettland och Litauen, med en nettoomsättning om cirka 17 miljarder kronor år 2020. Bonavas aktier och gröna obligation är noterade på Nasdaq Stockholm.

För mer information om oss, besök: www.bonava.com

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *