Bonava säljer 64 hyreslägenheter i Schönefeld, Tyskland

| 3 december, 2019 | 0 kommentarer

Bonava säljer 64 hyreslägenheter till pensionsfonden Bewag i Schönefeld, Tyskland. Bostäderna förväntas resultatavräknas och överlämnas till kund under det andra kvartalet 2022.

–  Utveckling av prisvärda och attraktiva hyresrätter spelar en viktig roll för att förverkliga vår vision att skapa hem och levande områden där människor trivs. Vi är glada över att genomföra ytterligare en affär med Bewag i Schönefeld, säger Joachim Hallengren, VD och koncernchef, Bonava.

Detta är den nionde affären Bonava genomför med Bewag och det tredje samarbetet i det nyutvecklade bostadsområdet ”Wohnen am Park”, söder om Berlin. Produktionen förväntas starta under det första kvartalet 2020.

Den tyska marknaden har ett stort behov där man räknar med att cirka 400 000 nya bostäder behöver byggas årligen under de kommande tio åren. I våras utsågs Bonava till Tysklands mest aktiva bostadsutvecklare för sjunde året i rad enligt marknadsundersökningsföretaget Bulwiengesa.  

För mer information, vänligen kontakta:

Louise Tjeder, IR-chef
[email protected]
Tel: +46 707 826 374

Fredrik Hammarbäck, Presschef
[email protected]
Tel: +46 739 056 063

Bonava är en ledande bostadsutvecklare i norra Europa. Bonava har skapat hem och grannskap sedan 1930-talet. Bonava har 2 100 anställda med verksamhet i Tyskland, Sverige, Finland, Danmark, Norge, S:t Petersburg, Estland och Lettland och en omsättning på 14,0 miljarder kronor år 2018. Bonava är noterat på Nasdaq Stockholm.

För mer information om oss, besök: www.bonava.com

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *