Borgo utökar sitt erbjudande mot bostadsrättsföreningar genom samarbete med Nabo.

| 30 juni, 2022 | 0 kommentarer

Svenska bostadsrättsföreningar har ca 35 miljarder kronor i överskottslikviditet placerade hos banker runt om i Sverige, mestadels utan ränta. 2021 lanserade Borgo ett samarbete med SBC för att erbjuda sparkonton med ränta åt bostadsrättsföreningar, och erbjudandet utökas nu genom ett samarbete med Nabo. Svenska bostadsrättsföreningar har ca 35 miljarder kronor i överskottslikviditet placerade hos banker runt om i Sverige, mestadels utan ränta. 2021 lanserade Borgo ett samarbete med SBC för att erbjuda sparkonton med ränta åt bostadsrättsföreningar, och erbjudandet utökas nu genom ett samarbete med Nabo.

Nabo och Borgo lanserar nu en sparkonto-tjänst för kunder med ekonomisk förvaltning som innebär ledande ränta på bostadsrättsföreningars överlikviditet. Tjänsten är automatiserad och överför överlikviditet upp till insättningsgarantin, och föreningarna själva slipper därmed den tidskrävande processen att upphandla spartjänster som innebär manuell placering av överskottslikviditet och som också ofta innebär bindningstid och begränsning i antal uttag.
 

– Det rör sig om många miljoner kronor om året som Sveriges bostadsrättsföreningar går miste om, som vi på Nabo nu kan skapa för våra kunder i ökande intäkter. För en enskild förening kan det handla om tusentals kronor om året, som på tio år blir tiotusentals kronor i intäkter. Det är viktigt att förbättra där man kan – många bäckar små – för att skapa en hållbar ekonomi i föreningen över tid, i synnerhet i dessa tider med ökade kostnader på grund av inflation och höjda räntor, säger Jonas Gustavsson, expert ekonomisk förvaltning på Nabo.

– Vi är väldigt glada att kunna utöka vårt erbjudande mot bostadsrättsföreningar i och med detta nya samarbete med Nabo. Vi på Borgo är måna om att uppmuntra såväl privatpersoner som företag att dels se till att ha positiv ränta på sparkonton, men även att fundera på vad den bank de vänder sig till har för verksamhet. Att Borgo, med sina starka ägare ICA Banken, Ikano Bank, Söderberg & Partners, Sparbanken Syd och Ålandsbanken, enbart sysslar med bolån och därmed har en väldigt transparent verksamhet med låg risk, tror vi stämmer väl överens med hur vi tror de flesta bostadsrättsföreningar vill driva sin ekonomiska förvaltning, säger Adam Lewenhaupt, Chief Commercial Officer på Borgo.

Tjänsten kommer att lanseras löpande under sommaren.

Om Nabo
Nabo formar framtidens förvaltning och boendetjänster. Med den enda digitala förvaltningsplattformen specifikt utvecklad för bostadsrättsföreningar och flerbostadshus i kombination med engagerade experter så förenklas vardagen för kunderna. Tjänsterna som erbjuds är inom ekonomisk förvaltning, teknisk förvaltning och juridik. Bolaget har cirka 280 medarbetare i Stockholm, Malmö, Lund, Helsingborg, Göteborg, Uppsala och Söderhamn. Nabo är en del av den internationella aktören Odevo som utmanar branschen för förvaltning av fastigheter och bostäder. Nabos nya räntekonto möjliggörs genom nyttjandet av Odevos egenutvecklade plattform. www.nabo.se

Om Borgo
Borgo är ett svenskt hypoteksbolag som samägs av ICA Banken, Ikano Bank, Söderberg & Partners, Sparbanken Syd, Ålandsbanken samt ytterligare investerare. Borgo drivs fristående och kommer enbart fokusera på att kunna finansiera och erbjuda bostadskrediter. Genom en struktur där flera starka ägare gått samman, kombinerat med marknadens modernaste processer för bolån,skapas förutsättningar för att kunna erbjuda attraktiva bolån till konsumenter, samt attraktiva sparkonton, på ett ekonomiskt hållbart vis. Borgo innehar tillstånd för att driva finansieringsrörelse enligt 3 kap. 2 § lagen (2004:297) om bank- och finansieringsrörelse (”LBF”) samt för att ge ut säkerställda obligationer enligt lag (2003:1223) om utgivning av säkerställda obligationer (”LUSO”). Borgos sparkonton omfattas av den statliga insättningsgarantin.

 

För mer information, vänligen kontakta:

Adam Lewenhaupt
Chief Commercial Officer

Telefon: +46 735 26 62 21
E-post: [email protected]

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.