Connect with us

Marknadsnyheter

BOSE INTRODUCERAR QUIETCOMFORT EARBUDS II

Published

on

Inkluderar nyutvecklad teknik unikt anpassad för dig och med världens bästa brusreducering

Varumärket som uppfann brusreducerande hörlurar förändrar återigen branschen. Idag tillkännager Bose nästa generation av true wireless brusreducerande hörlurar – Bose QuietComfort Earbuds II. Med Bose CustomTune ljudkalibreringsteknik anpassar QC Earbuds II ljud- och brusreduceringsprestanda till den unika formen av varje öra på ett intelligent sätt. Resultatet är en oöverträffad lyssningsupplevelse och världens bästa brusreducering hos någon hörlur – in-ear eller over-ear.

QuietComfort Earbuds II har en helt ny design. Storleken är ungefär en tredjedel mindre än sin föregångare, väger endast 6 gram och de levereras i ett fickvänligt laddningsfodral. Och för ytterligare personlig anpassning, inkluderar de också ett Fit kit för anpassning av hörsnäckan till varje enskilt öra genom ett nytt tvådelat system med utbytbara stabilitetsband och öronsnäckor – som ger den komfort och bärbarhet hela dagen som QuietComfort är kända för.

 

Bose QuietComfort Earbuds II finns i färgen Triple Black från lanseringen den 29 september för 3199 SEK. Förbeställningar kan göras från den 8 september via Bose.se. Färgen Soapstone kommer också att finnas tillgänglig senare i år.

 

          Sedan vi introducerade brusreduceringstekniken på marknaden har vi varit passionerade när det gäller att tänja på gränserna inom teknik och design, och QuietComfort Earbuds II är det senaste resultatet av det engagemanget, säger Raza Haider, produktchef för Bose. Vi tror på den inneboende kraften av ljud. Det kan ta dig till din favoritkonsert, framkalla ett meningsfullt minne eller helt enkelt förgylla ditt humör. QC Earbuds II gör precis det. De är unikt inställda för dig – och levererar omslutande ljud som tar dig än närmare ditt innehåll än någonsin tidigare.

 

CustomTune för förbättrat ljud, brusreducering och Aware Mode med ActiveSense

Ljudkalibreringstekniken CustomTune debuterar med QuietComfort Earbuds II. Denna banbrytande innovation aktiveras varje gång hörlurarna tas ur sitt fodral och sätts i dina öron. En egenutvecklad ton spelas och en mikrofon inuti hörsnäckan mäter din hörselgångs akustiska respons. Den informationen används sedan för att exakt skräddarsy både ljud- och brusreduceringsprestanda speciellt för dig – inom mindre än en halv sekund.

 

För ljud optimerar CustomTune ljudfrekvensprofilen helt till de unika egenskaperna hos varje öra, så ljudet som når trumhinnan är precis som artisten tänkt sig – verklighetstroget, balanserat ljud med nyans, klarhet och djup. För mer kraftfull brusreducering kalibrerar CustomTune även brusreduceringssignalen till dina öron, vilket möjliggör en betydande prestandaförbättring. Den fångar upp frekvenser som tidigare var svåra att reducera – såsom röster från personer i närheten, skrikande bebisar på bussen eller familjedistraktioner på ditt hemmakontor. Nu försvinner de utan att du någonsin visste att de fanns där. Och CustomTune anpassar sig kontinuerligt till föränderligt brus i din närmiljö, vilket säkerställer att den bästa nivån av brusreducering hela tiden upprätthålls.

 

Den intelligenta personliga anpassningen via CustomTune förbättrar också Aware Mode med ActiveSense. Aware Mode innebär en förbättrad transparens av ljudet, så att din omgivning hörs via hörlurarna och ger ett så naturligt och verklighetstroget omvärldsljud som möjligt. Och när högljudda störningar inträffar i närheten, svarar ActiveSense med precis rätt nivå av brusreducering – inställda just för dina öron – för att minska bullret när det händer, och bara så länge det varar.

 

QC Earbuds II har fyra mikrofoner i varje hörlur – en på insidan och tre på utsidan – för att känna av, mäta och skicka oönskat brus till ett egenutvecklat chip laddat med en särskild algoritm. Tillsammans med små givare svarar systemet med en exakt, lika och motsatt signal på mindre än en bråkdel av en millisekund. Resultatet är dramatiskt och unikt för Bose. 

 

Nytt Eartip Fit Kit för komfort och stabilitet

De revolutionerande framstegen inom brusreduceringsteknik som QuietComfort Earbuds II innebär, startar med att säkerställa en optimal passform för dina öron. QC Earbuds II separerar den traditionella öronsnäckan i ett system med två delar: ett stabilitetsband som omsluter ditt öra och en paraplyformad silikonpropp för att skapa en stadig tätning i öronöppningen.

 

Ett Bose Fit-kit ingår i QC Earbuds II och inkluderar tre storlekar av öronproppar och stabilitetsband – vilket möjliggör upp till nio anpassningsalternativ för varje hörlur. Och då inga öron är desamma – inte ens på samma person – är alla delarna designade för att vara utbytbara, så att man hittar en passform som känns bekväm och sitter på plats hela dagen. Avancerade material och tillverkningsmetoder håller stabilitetsbanden och öronsnäckorna mjuka och följsamma, men ändå hållbara och lätta att använda.

 

Som ett sista steg för att säkerställa en perfekt passform, kontrollerar ett passningstest som finns tillgängligt i Bose Music-appen, en korrekt tätning genom att använda samma ton som används av CustomTune-ljudkalibreringen för att kontrollera om det läcker ljud, så att QC Earbuds II kan leverera den optimala personliga ljud- och brusreduceringsprestandan.

 

Kompatibilitet, anslutning, batteritid med mera

De nya Bose QuietComfort Earbuds II är kompatibla med både Apple- och Android-enheter. De har förbättrad röstupptagning som möjliggörs av en uppdaterad brusreduceringsalgoritm och inkluderar Bluetooth® 5.3-kapacitet, har en IPX4-klassificering för svett- och vattentäthet och fungerar med mobila enheters röstassistenter. Hörlurarna har upp till sex timmars batteritid och tre extra laddningar kan göras från fodralet. Fodralet kan ladda hörlurarna helt på en timme. En snabbladdning på 20 minuter ger upp till två timmars uppspelning. Själva fodralet laddas helt på tre timmar via USB-C®.

 

Hörlurarna har intuitiva touchkontroller på både vänster och höger hörsnäcka, som ger tillgång till vanliga kommandon som att spela upp och pausa innehåll, volym, hoppa över spår och svara på och avsluta samtal. Dessutom ger Bose Music-appen fler funktioner som genvägar, brusreduceringslägen och justerbar EQ, och uppdateringar kommer att släppas med tiden för att lägga till nya funktioner och fördelar.

 

Presskontakt: Michael Jäderholm | michael.jaderholm@anpr.se

Pressbilder: https://www.bose.se/sv_se/pressroom/featured/quietcomfort-earbuds-ii.html

Om Bose

Bose är världskänt för sina exceptionella ljudsystem för hemmet, utomhus och i bilen. Sedan Bose grundades 1964 av Dr. Amar Bose, har företaget haft som mål att leverera fantastiska ljudupplevelser genom innovation. Och företagets passionerade medarbetare – ingenjörer, forskare, musikfantaster och drömmare – har varit fortsatt övertygade i tron att ljud är den största kraften som finns; dess möjligheter att omvandla, förflytta och få människor att känna sig levande. I nära 60 år har denna tilltro drivit Bose till att skapa produkter som har blivit ikoniska och förändrat hur människor lyssnar på musik.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Studie visar att styrketräning kan lindra depression

Published

on

By

En nyligen publicerad forskningsstudie i Psychiatry Research pekar på styrketräning

som en potentiell kompletterande behandlingsstrategi för att bekämpa depression.

Genom en metaanalys av 38 tidigare studier fann forskarna att styrketräning kan

minska depressiva symtom på ett måttligt sätt. Resultaten visar att längden på

träningen, hur ofta den utförs och specifika detaljer som antal set och repetitioner

påverkar effekten av träningen på depressionen.

Depression är en vanlig sjukdom som påverkar miljontals människor över hela

världen och trots tillgängliga behandlingar återhämtar sig många inte helt. Denna

studie ger därför viktig insikt i hur styrketräning kan vara en del av en effektiv

behandlingsstrategi för depression.

Källa: https://www.psypost.org/streng…

Continue Reading

Marknadsnyheter

Kvinnor med obesitas behöver inte gå upp i vikt under graviditeten, enligt ny studie

Published

on

By

Riktlinjerna för viktuppgång under graviditet hos kvinnor med obesitas har länge varit ifrågasatta. Ny forskning vid Karolinska Institutet stödjer idén om att sänka eller ta bort rekommendationen om en viktuppgång på minst 5 kg. Resultaten publiceras i The Lancet.  

Enligt internationella riktlinjer från amerikanska Institute of Medicine (IOM) rekommenderas en kvinna med obesitas, fetma, gå upp totalt 5–9 kg under graviditeten, jämfört med 11,5–16 kg för normalviktiga. Riktlinjerna har länge varit ifrågasatta, men det har saknats evidens för att ändra dem. 

En ny studie vid Karolinska Institutet visar nu att det inte finns några ökade hälsorisker varken för modern eller för barnet vid utebliven viktuppgång hos kvinnor med obesitas klass 1 och 2 (BMI på 30-34,9 respektive 35-39,9). För kvinnor med obesitas klass 3 (BMI över 40) är utebliven viktuppgång tvärtom associerad med minskade hälsorisker.  

Studien stödjer tidigare uppmaningar om att sänka eller ta bort rekommendationen om en viktuppgång på minst 5 kg, enligt Kari Johansson, docent vid institutionen för medicin, Solna. 

– Vi hoppas att vår forskning kan ge underlag till en framtida uppdatering av nationella och internationella riktlinjer för viktuppgång under graviditet, säger hon. 

Studien är baserad på elektroniska patientjournaler och registerdata för 15 760 kvinnor med obesitas i Stockholm och på Gotland (den så kallade Stockholm Gotland Perinatal-kohorten). 11 667 av kvinnorna hade obesitas klass 1, 3160 hade obesitas klass 2 och 933 hade obesitas klass 3. De studerade graviditeterna ägde rum mellan 2008 och 2015 och gällde enkelbörd. Kvinnorna följdes upp med en medianuppföljningstid på åtta år efter förlossningen.  

Tio kända risker förknippade med viktuppgång under graviditet studerades: havandeskapsförgiftning, graviditetsdiabetes, kvarstående viktuppgång efter graviditeten, kardiometabol sjukdom hos modern, kejsarsnitt, för tidig födsel, för låg eller för hög födelsevikt hos barnet, dödföddhet och spädbarnsdöd. Riskerna viktades sedan beroende på allvarlighetsgrad i ett samlat utfallsmått. 

Sammantaget visar studien inga ökade hälsorisker vid en viktuppgång under nuvarande rekommendation eller vid utebliven viktuppgång för kvinnor med obesitas klass 1 och 2. För kvinnor med obesitas klass 3 minskade tvärtom riskerna, vid 0 kg viktuppgång sågs en riskreduktion på omkring 20 procent.  

– Utifrån detta har vi dragit slutsatsen att det inte är förknippat med några ökade risker för kvinnor med obesitas med en lägre viktuppgång än de 5 kg som dagens riktlinjer anger, säger Kari Johansson. 

Resultaten indikerar också att det finns anledning att ge särskilda rekommendationer till kvinnor med obesitas klass 3.  

– Till skillnad från idag skulle denna grupp kunna få separata rekommendationer, säger Kari Johansson. 

Forskarna ska nu gå vidare med liknande studier på de övriga BMI-klasserna övervikt, normalvikt och undervikt. 

Studien har skett i samarbete med University of British Columbia, Kanada, University of Pittsburgh, USA, och University of California, USA. Finansiärer var Karolinska Institutets stiftelser och fonder och Eunice Kennedy Shriver National Institute of Child Health and Human Development (NICHD).

Kari Johansson och medförfattarna Lisa Bodnar, och Jennifer Hutcheon ingår i ett WHO-initiativ för globala standarder för viktuppgång under graviditet. Åsikterna som uttrycks i studien återspeglar dock inte WHO:s åsikter. Olof Stephansson är medgrundare och medägare av en svensk graviditetsapp, One Million Babies. Inga andra intressekonflikter rapporteras. 

Publikation: ”Safety of low weight gain or weight loss in pregnancies with class 1, 2, and 3 obesity: a population-based cohort study”, Kari Johansson, Lisa M Bodnar, Olof Stephansson, Barbara Abrams, Jennifer A Hutcheon, The Lancet, online 28 March 2024, doi: 10.1016/ S0140-6736(24)00255-1. 
https://doi.org/10.1016/ S0140-6736(24)00255-1 

För mer information, kontakta:  
Kari Johansson, docent 
Avdelningen för klinisk epidemiologi (KEP), Institutionen för medicin, Solna, Karolinska Institutet 
E-post: kari.johansson@ki.se
Telefon: 070-695 49 26 

Olof Stephansson, professor, överläkare 
Avdelningen för klinisk epidemiologi (KEP), Institutionen för medicin, Solna, Karolinska Institutet
 
E-post: olof.stephansson@ki.se  
Telefon: 070-748 78 25 

Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet med visionen att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. I Sverige står Karolinska Institutet för den enskilt största andelen medicinsk akademisk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar. Varje år utser Nobelförsamlingen vid Karolinska Institutet mottagare av Nobelpriset i fysiologi eller medicin.

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

Kvinnor med obesitas behöver inte gå upp i vikt under graviditeten, enligt ny studie

Published

on

By

Riktlinjerna för viktuppgång under graviditet hos kvinnor med obesitas har länge varit ifrågasatta. Ny forskning vid Karolinska Institutet stödjer idén om att sänka eller ta bort rekommendationen om en viktuppgång på minst 5 kg. Resultaten publiceras i The Lancet.  

Enligt internationella riktlinjer från amerikanska Institute of Medicine (IOM) rekommenderas en kvinna med obesitas, fetma, gå upp totalt 5–9 kg under graviditeten, jämfört med 11,5–16 kg för normalviktiga. Riktlinjerna har länge varit ifrågasatta, men det har saknats evidens för att ändra dem. 

En ny studie vid Karolinska Institutet visar nu att det inte finns några ökade hälsorisker varken för modern eller för barnet vid utebliven viktuppgång hos kvinnor med obesitas klass 1 och 2 (BMI på 30-34,9 respektive 35-39,9). För kvinnor med obesitas klass 3 (BMI över 40) är utebliven viktuppgång tvärtom associerad med minskade hälsorisker.  

Studien stödjer tidigare uppmaningar om att sänka eller ta bort rekommendationen om en viktuppgång på minst 5 kg, enligt Kari Johansson, docent vid institutionen för medicin, Solna. 

– Vi hoppas att vår forskning kan ge underlag till en framtida uppdatering av nationella och internationella riktlinjer för viktuppgång under graviditet, säger hon. 

Studien är baserad på elektroniska patientjournaler och registerdata för 15 760 kvinnor med obesitas i Stockholm och på Gotland (den så kallade Stockholm Gotland Perinatal-kohorten). 11 667 av kvinnorna hade obesitas klass 1, 3160 hade obesitas klass 2 och 933 hade obesitas klass 3. De studerade graviditeterna ägde rum mellan 2008 och 2015 och gällde enkelbörd. Kvinnorna följdes upp med en medianuppföljningstid på åtta år efter förlossningen.  

Tio kända risker förknippade med viktuppgång under graviditet studerades: havandeskapsförgiftning, graviditetsdiabetes, kvarstående viktuppgång efter graviditeten, kardiometabol sjukdom hos modern, kejsarsnitt, för tidig födsel, för låg eller för hög födelsevikt hos barnet, dödföddhet och spädbarnsdöd. Riskerna viktades sedan beroende på allvarlighetsgrad i ett samlat utfallsmått. 

Sammantaget visar studien inga ökade hälsorisker vid en viktuppgång under nuvarande rekommendation eller vid utebliven viktuppgång för kvinnor med obesitas klass 1 och 2. För kvinnor med obesitas klass 3 minskade tvärtom riskerna, vid 0 kg viktuppgång sågs en riskreduktion på omkring 20 procent.  

– Utifrån detta har vi dragit slutsatsen att det inte är förknippat med några ökade risker för kvinnor med obesitas med en lägre viktuppgång än de 5 kg som dagens riktlinjer anger, säger Kari Johansson. 

Resultaten indikerar också att det finns anledning att ge särskilda rekommendationer till kvinnor med obesitas klass 3.  

– Till skillnad från idag skulle denna grupp kunna få separata rekommendationer, säger Kari Johansson. 

Forskarna ska nu gå vidare med liknande studier på de övriga BMI-klasserna övervikt, normalvikt och undervikt. 

Studien har skett i samarbete med University of British Columbia, Kanada, University of Pittsburgh, USA, och University of California, USA. Finansiärer var Karolinska Institutets stiftelser och fonder och Eunice Kennedy Shriver National Institute of Child Health and Human Development (NICHD).

Kari Johansson och medförfattarna Lisa Bodnar, och Jennifer Hutcheon ingår i ett WHO-initiativ för globala standarder för viktuppgång under graviditet. Åsikterna som uttrycks i studien återspeglar dock inte WHO:s åsikter. Olof Stephansson är medgrundare och medägare av en svensk graviditetsapp, One Million Babies. Inga andra intressekonflikter rapporteras. 

Publikation: ”Safety of low weight gain or weight loss in pregnancies with class 1, 2, and 3 obesity: a population-based cohort study”, Kari Johansson, Lisa M Bodnar, Olof Stephansson, Barbara Abrams, Jennifer A Hutcheon, The Lancet, online 28 March 2024, doi: 10.1016/ S0140-6736(24)00255-1. 
https://doi.org/10.1016/ S0140-6736(24)00255-1 

För mer information, kontakta:  
Kari Johansson, docent 
Avdelningen för klinisk epidemiologi (KEP), Institutionen för medicin, Solna, Karolinska Institutet 
E-post: kari.johansson@ki.se
Telefon: 070-695 49 26 

Olof Stephansson, professor, överläkare 
Avdelningen för klinisk epidemiologi (KEP), Institutionen för medicin, Solna, Karolinska Institutet
 
E-post: olof.stephansson@ki.se  
Telefon: 070-748 78 25 

Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet med visionen att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. I Sverige står Karolinska Institutet för den enskilt största andelen medicinsk akademisk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar. Varje år utser Nobelförsamlingen vid Karolinska Institutet mottagare av Nobelpriset i fysiologi eller medicin.

Taggar:

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.