BrainCool AB (publ): Ny order i USA inom HCA Healthcare

| 10 augusti, 2022 | 0 kommentarer

BrainCool tar bolagets andra order i delstaten Virginia och fortsätter växa inom HCA gruppen, ett av USA:s största hälsovårdssystem.

Sjukhuset LewisGale Hospital, ett HCA-sjukhus, har lagt en order på två IQool™ System. Ordern om ca 600 kSEK kommer levereras och installeras under september månad.

HCA driver 186 sjukhus i 21 amerikanska delstater och sysselsätter 46 000 läkare och fler än 100 000 sjuksköterskor.  De är en av de största sjukvårdssystemen i USA inom både intensivvård och onkologi.

BrainCools VD Martin Waleij kommenterar:

– ”Vi är väldigt nöjda med samarbetet med HCA och det förtroende de visar vår organisation och bolagets produkter. Vi bedömer att det finns en stor potential att fortsätta utveckla samarbetet med HCA-gruppen på flera fronter i USA.”
 

”Vår första order i Virginia är på ett väsentligt mindre sjukhus än denna order, trots det har mer än 20 patienter behandlats sedan de två systemen sjösattes i februari.  Dvs 10 patienter per system på mindre än 6 månader. Det stärker oss i vår tro att affärsmodellen har en stor hävstång.”

Denna information är sådan som BrainCool AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU nr 596/2014). Informationen lämnades, genom angiven kontaktpersons försorg, för offentliggörande 2022-08-10 20:23 CET.

r mer information

Martin Waleij – VD                                                                 
+46 – 733 -93 70 76                                                                                          
E-post: [email protected]

Om BrainCool AB (publ)

BrainCool AB (publ) är ett innovativt medicinteknikföretag som utvecklar, marknadsför och säljer ledande medicinska kylningssystem för indikationer och områden med betydande medicinska mervärden inom sjukvården. BrainCool AB (publ) har sitt säte i Lund. Aktien är noterad på Spotlight Stock Market.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.