Brandbee får fortsatt förtroende från Spin The Bottle

| 22 september, 2022 | 0 kommentarer

Under sommaren genomförde Brandbee och reklambyrån Spin The Bottle ett projekt för lokalt riktad digital reklam, så kallad hyperlokal dynamisk programmatisk annonsering. Syftet var att med lokalt relevant reklam öka försäljningen av ett vin i ett urval av Systembolagets butiker. När kampanj- och försäljningsstatistik nu utvärderats har projektet bedömts så framgångsrikt att kampanjen förlängs.

Tillsammans har Brandbee och Spin the Bottle utvecklat en ny taktisk marknadsföringsmetod för att kunna nå ut brett med ett hyperlokalt budskap. Genom att använda sig av dynamisk annonsproduktion läggs det lokala budskapet in automatiskt i displayannonserna som därefter köps geografiskt styrt på en programmatisk annonsbörs. Först ut att använda den för vinbranschen nya metoden var en kampanj för ett rött vin under sommaren. När försäljningsstatistiken i de utvalda butikerna analyserats var genomslaget från annonseringen betydande, vilket kopplats till den aktuella kampanjen.

Vi har sedan tidigare kunnat konstatera att geografiskt styrd digital annonsering avsevärt kan öka effektiviteten i en kampanj – man minskar spillet av reklam runt butiker där ett vin inte finns på hyllorna. Den nya metoden som Brandbee hjälpt oss att utveckla lägger till en nivå av lokala budskap, något som ökade engagemanget för annonserna liksom försäljningen av vinet i de butiker som kampanjen riktades mot. Vi och vår uppdragsgivare, vinimportören, är mycket nöjda med resultaten och ser fram emot ett fortsatt samarbete med Brandbee där vi kan använda metoden i fler projekt för denna och andra kunder.” säger Johan Sjökvist, partner och kundansvarig på Spin The Bottle.

Samarbetet med Spin the Bottle är intressant ur många aspekter. Att så snabbt få positiva resultat från en pilotkampanj gör att vi nu ser möjligheter att tillsammans approchera en större marknad där vi kan erbjuda vinimportörer att arbeta datadrivet på riktigt, något som är viktigare än någonsin i en tid när varje krona i marknadsföring måste ge önskat resultat. Jag ser med tillförsikt fram emot vad detta samarbete kan innebära för oss när vi gemensamt hjälper vinimportörer med nya kreativa och tekniska lösningar.” säger Magnus Clarenbring, VD Brandbee

För mer information om Brandbee, vänligen kontakta:

Magnus Clarenbring, VD
[email protected]

Brandbee Holding AB är ett bolag verksamt inom digital marknadsföring. Brandbee hjälper företag att skapa professionell video, specialister som hjälper företag att utveckla strategier för sin digitala marknadsföring, med fokus på sökmotoroptimering, digital analys, sociala medier och mätning. Brandbee vill vara det självklara valet för företag som vill stärka sin kommunikation samt öka sin försäljning och varumärkeskännedom på ett kostnadseffektivt och enkelt sätt. Mer information om bolaget finns på www.brandbee.com

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.