Brighter senarelägger årsstämman p.g.a. ny revisionsberättelse

| 2 maj, 2022 | 0 kommentarer

Brighter AB (Publ.) meddelar att det uppmärksammats att det i den revisionsberättelse som avlämnades den 13 april 2022 förbisetts att anmärka på att Bolagets årsstämma hölls för sent år 2021. Bolagets revisor har därför lämnat en ersättande revisionsberättelse. 

Bolagets revisor beklagar det inträffade.

Skillnaden mot den tidigare revisionsberättelsen är följande:

  I ingressen anges att revisionsberättelsen ersätter den tidigare revisionsberättelsen.

  Revisorn anmärker på att årsstämman 2021 inte hölls inom 6 månader från räkenskapsårets utgång samt som övrig upplysning att revisorn i sin tidigare revisionsberättelse förbisett att anmärka på detta. 

Trots att detta inte anses vara en väsentlig förändring eller ny eller okänd omständighet och därtill inte påverkar uttalandena i revisionsberättelsen bedömer Bolaget att publicering av en ny ersättnings revisionsberättelse vid detta skede kan utgöra ett formfel som kan leda till risk att kallelsen till årsstämman kan klandras. Bolaget väljer därför att skjuta upp årsstämman.

“Det är mycket beklagligt att vi måste ställa in stämman den 5 maj på grund av detta formfel, men vi ser fram emot att genomföra stämman, få träffa våra aktieägare och genomföra de planerade presentationerna så snart som möjligt,” säger Christer Trägårdh, styrelseordförande i Brighter AB. 

Den planerade årsstämman den 5 maj 2022 är alltså inställd. Bolaget kommer inom kort att annonsera nytt datum för årsstämman 2022. 

Revisionsberättelsen är bifogad som PDF i pressreleasen samt går att finna i årsrapporten på Bolagets hemsida från och med idag.

För ytterligare information, vänligen kontakta: 

Investor Relations
[email protected]

Certified Adviser
Brighter’s Certified Adviser är Mangold Fondkommission AB,
+46 8 5277 5020, [email protected], www.mangold.se.

Om Brighter AB (publ)

Brighter är ett svenskt healthtech-bolag med en vision om en enklare vardag för människor som lever med en kronisk sjukdom. Vi tror att en datacentrisk approach är nyckeln till att ge smartare vård. Våra lösningar har utvecklats med en vision om att stärka och underlätta flödet av valida hälso- och behandlingsdata mellan patienter, deras nära och kära och deras vårdgivare – med målet att förbättra livskvaliteten, minska belastningen på sjukvården och öppna upp nya möjligheter för datadriven forskning. Brighter är certifierat under ISO 13485. 2019 utnämndes bolaget till vinnare i Swecare Rising Stars Award. Bolagets aktie är listad på Nasdaq First North Growth Market/BRIG.

För mer information, besök vår webbplats på www.brighter.se

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.