Brighter utnämner tillförordnad CFO för att fördjupa förutsättningarna för Bolagets kommersialisering.

| 6 september, 2022 | 0 kommentarer

Brighter AB (Publ) (“Bolaget”) meddelar idag att Bolaget, med omedelbar verkan, utnämner Malin Hollander som tillförordnad CFO och medlem i ledningsgruppen. Anledningen till förändringen i ledningen är att ytterligare modernisera och effektivisera finansfunktionen samt fördjupa förutsättningarna för Bolagets kommersialisering. 

Rekrytering av en permanent CFO är påbörjad och Malins uppdrag gäller tills den permanenta rollen är tillsatt.

Malin har mer än + 20 års operativ erfarenhet från ledande finansiella befattningar, senast som Chief Operating Officer (COO) på Kry,s nordiska kontor med ansvar för ekonomi, analys, IT, inköp, juridik och fastigheter. Innan sitt uppdrag på Kry har Malin bland annat haft roller såsom CFO/Chief Information Officer (CIO) på PBM Sweden AB, CFO/COO på Medlink och Interim Financial Controller på Spotify.

Malin efterträder Christopher Robinson som med omedelbar verkan avgår från sitt uppdrag som CFO och medlem i ledningsgruppen men kommer att finnas till hands för att stötta en smidig överlämning.

”Jag vill passa på att tacka Christopher för hans insatser under det senaste året. Vi välkomnar och stöttar också Malin som tillförordnad CFO. Malin har en utmärkt profil med en bred bakgrund och kunskap från komplexa verksamheter och kommer att bidra med den kompetens och affärsmässighet Bolaget behöver när vi tar nästa steg i kommersialiseringen” säger Erik Lissner, VD på Brighter AB

För ytterligare information kontakta: 

Brighter Investor Relations
Mail: [email protected]

Certified Adviser
Brighters Certified Adviser är Mangold Fondkommission AB,
+46 8 52 77 5020, [email protected], www.mangold.se

Om Brighter

Brighter är ett svenskt healthtech-bolag med en vision om en enklare vardag för människor som lever med en kronisk sjukdom. Vi tror att en datacentrisk approach är nyckeln till att ge smartare vård. Våra lösningar har utvecklats med en vision om att stärka och underlätta flödet av valida hälso- och behandlingsdata mellan patienter, deras nära och kära och deras vårdgivare – med målet att förbättra livskvaliteten, minska belastningen på sjukvården och öppna upp nya möjligheter för datadriven forskning. Brighters kvalitetsledningssystem är certifierat under ISO 13485. 2019 utnämndes Bolaget till vinnare i Swecare Rising Stars Award. Bolagets aktie är listad på Nasdaq First North Growth Market/BRIG. För mer information, besök vår webbplats på www.brighter.se

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.