Bulten nomineras till leverantör för ny elbilsplattform

| 12 september, 2022 | 0 kommentarer

Bulten har blivit nominerad till leverantör av fästelement för en ny global elbilsplattform som ska tillverkas i Kina. Ordervärdet beräknas till cirka 155 MSEK per år vid full takt.

“Vi är givetvis mycket glada att få leverera fästelement till en helt ny elbilsplattform som är ämnad för den globala marknaden. Nomineringen bevisar att vi är ledande inom hållbarhet i vår bransch då detta är en kund som ställer mycket höga hållbarhetskrav på sina leverantörer. Samarbetet är även positivt för vår verksamhet i Kina då en majoritet av tillverkningen kommer att ske i vår fabrik i Tianjin”, säger Anders Nyström, VD och koncernchef för Bulten.  

Serieleveranser förväntas att påbörjas under andra kvartalet 2024 och nå full takt under 2025. Den nya elbilsplattformen har en förväntad livscykel på sju år.

                                                                                                                                                                                                                                                               

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Ulrika Hultgren, SVP Corporate Communications and IR, 0727 47 17 58, [email protected]                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     

Bulten Group är en ledande global tillverkare och leverantör av fästelement till fordonsindustrin men även till andra kundgrupper exempelvis inom konsumentelektronik. Produkterbjudandet sträcker sig från ett brett utbud av standardprodukter till specialanpassade fästelement. Med Bultens fullservicekoncept (FSP) kan kunderna välja att överlåta helhetsansvaret för fästelement till företaget vilket innebär utveckling, försörjning, logistik och service. Bulten grundades 1873, har cirka 1 600 medarbetare i 15 länder och huvudkontor i Göteborg. Nettoomsättningen för 2021 uppgick till 3 730 miljoner kronor. Sedan 2020 ingår PSM International i Bulten. Aktien (BULTEN) är noterad på Nasdaq Stockholm. Läs mer på www.bulten.se. 

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.