Bygghjälp direkt i fickan

| 14 november, 2017 | 0 kommentarer

ti, nov 14, 2017 09:51 CET

Nu gör branschorganisationen Svenskt Trä det ännu enklare att bygga rätt och professionellt i trä. Webbappen Trärådhuset har fått nya funktioner för bygglov, trädgårdsbygge, samt dimensioner och kvalitet.

– Med de nya applikationerna vill vi bidra med fackmässig kunskap så att både hantverkare och skickliga hemmafixare kan bygga enkelt i trä, säger Johan Fröbel, chef teknik och distribution på Svenskt Trä. 

Trärådhuset kan beskrivas som ett interaktivt hus där besökaren enkelt klickar sig fram till relevant och pedagogisk information. Här får både hantverkare och skickliga gör-det-självare råd kring sitt byggprojekt och hjälp med allt från konstruktioner och dimensioner till materialval och design.

– Webbappen är dessutom anpassad för smarta telefoner och surfplattor så att den är praktisk att ta med sig ut och använda på byggarbetsplatsen om man snabbt behöver kontrollera något, säger Johan Fröbel.

 Nu har Svenskt Trä lanserat tre nya praktiska webbapplikationer i Trärådhuset:

  • Trädgård – som visar hur man bygger bland annat uterum, plank, altan och trappor.
  • Dimensioner kvaliteter – som vägleder kring vilka dimensioner och kvaliteter ett virke ska ha, och även vilka skruvar och spikar som kan användas.
  • Bygglov – som ger en tydlig överblick över vilka regler som gäller när man söker bygglov.

– 
Webbapparna är framtagna för att vara en effektiv och lättillgänglig hjälp för alla som vill bygga professionellt i trä. För att de ska bygga rätt, men också för att de ska inspireras till ännu mer träbyggande, säger Johan Fröbel på Svenskt Trä.

Gå in på
traradhuset.se
för mer information och inspiration!

Högupplösta bilder

För mer information:

Johan Fröbel, chef distribution och teknik, Svenskt Trä

Tel 070-289 79 68, 
[email protected]

Presskontakt:

Camilla Carlsson, kommunikationschef, Svenskt Trä

Tel 072-702 79 65,
[email protected]

Svenskt Trä
verkar för kunskapsspridning, inspiration och utveckling som rör trä, träprodukter och träbyggande. Svenskt Trä är en verksamhet inom branschorganisationen Skogsindustrierna. Bakom Svenskt Trä står svensk sågverks- och limträindustri.

Taggar:

träbyggande
, bygglov
, Hemmafixare
, hantverkare
, Snickare
, bygg i trä
, Johan Fröbel
, Svenskt Trä
, sågade trävaror
, gds
, Bygg med trä
, Kunskap om träbyggande
, Trärådhuset
, Bygga rätt
, Trädgårdsbygge
, dimensioner och kvalitet
, Interaktivt hus
, Gör-det-självare

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *